0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: twitter/@ABA_League

„CRVENO-BELI“ SE KOCKALI PA UBEDLJIVO SLAVILI: Nedović i Mitrović ostavili Zvezdu u trci za prvo mesto!

Objavljeno: 20.04.23 u 20:46

Lepa košarkaška predstava srpskog tima

Košarkaši Crvene zvezde savladali su na gostovanju ekipu Mornara 65:87 u okviru zaostalog 23. kola regionalne ABA lige.

Crveno-beli“ su imali imperativ pobede pošto su i dalje u igri za prvo mesto na kraju regularnog dela sezone. Ipak uz pobede u zadnja dva kola, neophodan im je i poraz večitog rivala, ekipe Partizana.

Krenula je Zvezda silovito od samog starta. 7 vezanih poena Nedovića i 2 poena Petruševa za seriju 9:0 nakon uvodnih 4 minuta. Pavićević je tražio tajm-aut ali nije uspeo da prodrma ekipu.

Zvezda je odigrala sjajnu odbranu u nekoliko navrata a potom na drugoj strani nezaustavljivi Nemanja Nedović ima već 13 poena nakon prvih 10 minuta. Gosti su stigli do ubedljive prednosti, 7:23.

 

 

Nastavili su „crveno-beli“ da melju Barane i nakon lepe saradnje Dobrića i Mitrovića stižu na ogromnih 12:35. Sa druge strane neverovatno zvuči podatak da je Mornar ubacio svega 12 poena za 17 minuta.

Gregor Glas pogađa dve trojke u kratkom razmaku i smanjuje prednost čete Duška Ivanovića na 25:45. Na kraju prvog poluvremena Zvezda vodi 25:47. Najefikasniji je Nemanja Nedović sa 16 poena.

 

FOTO: twitter/@ABA_League

 

Na otvaranju drugog poluvremena, videli smo mini okršaj Nedovića i Vranješa. Prvo je bek „crveno-belih“ pogodio nakon lepog prodora a onda je Vranješ ubacio trojku. Nemanja nakon toga upisuje već 20. poen a Vranješ pogađa dugu dvojku i vraća razliku na 20.

Igrači gostujuće ekipe su se malo opustili i dozvolili crnogorskoj ekipi da se, preko Vujačića koji je postigao 8 poena u ovoj četvrtini, vrate na pristojan zaostatak, 50:66.

Kao nebrojano puta ove sezone, ponovo je srpska ekipa stala u napadu i to koriste domaći. Vujačić postiže svoj 14. poen a onda Gregor Glas vezuje tri trojke odnosno šest na današnjem meču za potpuni povratak Mornara, 64:70.

 

FOTO: twitter/@ABA_League

 

Ipak, izabranici Mihaila Pavićevića nisu imali snage za preokret. 4 poena je vezao kapiten „crveno-belihLuka Mitrović a onda je trojku pogodio Filip Petrušev za seriju 7:0 i povratak na +13.

Seriju je nastavio Branko Lazić, svojom prvom trojkom danas i Zvezda je opet otišla na +20. Klub sa Malog Kalemegdana je okončao meč serijom 17-1 i tako sa +6 otišao na +22. 65:87.

Najefikasniji pojedinac meča bio je Nemanja Nedović sa 20 poena a pratili su ga Luka Mitrović sa 13 i Nikola Ivanović sa 10. Kod domaćih su se istakli Gregor Glas sa 19 poena i 7 asistencija odnosno Vujačić sa 14 poena, sve je postigao u drugom poluvremenu.

Crvena zvezda je sada na skoru 22-3, dok je Mornar na 8-17.

VESTI O ZVEZDI:

3
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter