0
Evroliga

Dejan Radonjic Panathinaikos - Partizan, Evroliga Euroleague, Atina 3.11.2022. Novemnbar 3. 2022. photo: STARSPORT

RAŽNATOVIĆ O RADONJIĆEVOM VREMENU U PANATINAIKOSU: ‘Ružno je da igrači pričaju tako o njemu – U tri dana se sve promenilo!’

Objavljeno: 19.04.23 u 18:55

Stao je u zaštitu svog klijenta.

Proslavljeni srpski agent Miško Ražnatović stao je u odbranu svom dugogodišnjem klijentu, Dejanu Radonjiću, kog su brojni grčki mediji ‘razapinjali’ od samog starta sezone. Miško je samo podsetio koliko je teško raditi u Panatinaikosu, odnosno u sredini koja je sve, samo nije zdrava.

Moram da krenem ispočetka i kažem istinu, jer su se svi okomili na njega. Sada igrači pričaju loše o njemu, što je jako ružno. Ne razumeju da će trener sutra dva puta da razmisli pre nego što dovede igrača koji ima takvu istoriju, da priča loše stvari o njegovom kolegi.’ – rekao je Miško i potom nastavio:

Maruis Grigonis (C) during the 2022/2023 Turkish Airlines EuroLeague Regular Season match between Panathinaikos Athens and Crvena Zvezda mts Belgrade at Oaka Altion Arena on March 10, 2023 in Athens, Greece. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Pre svega, imam dobar odnos sa Argirisom Pedulakisom, koji je odličan trener. Kada je bio u Makedonikosu, imao je igrače poput Kecmana, Čanka i Lukovskog. Sreli smo se na proleće u Atini i pričali o novom treneru, tada mi je rekao koga bi on voleo. Crvena zvezda je imala sjajnu sezonu i osvojila tri trofeja. Prošle godine je to bilo mnogo teže zbog kvaliteta Partizana. U to vreme, Pedulakis mi je rekao da ceni ekipu Crvene zvezde jako, Radonjićev rad, način na koji igraju odbranu, koliko su njegovi igrač čvrsti. Rekao mi je takođe da želi da gradi ekipu bez mnogo Amerikanaca, sa momcima koji imaju čvrst karakter, koji igraju odbranu, sa nekoliko njih iz bivše Jugoslavije, da je projekat ozbiljan. Sve je to bilo super i potpisali smo ugovor.’ – reči su poznatog agenta, koji je nastavio u dahu:

Kevin Punter Panathinaikos – Partizan, Evroliga Euroleague, Atina 3.11.2022. Novemnbar 3. 2022. photo: STARSPORT

U prva tri dana po potpisivanju Radonjićevog ugovora sa Panatinaikosom, ideja koja je postojala u klubu je nestala. Prvo, bilo je važno da su u timu grčki igrači, jasno i zađšto. Znali smo da Papapetru ima ugovor, ali je izašao iz istog. Ne bih da ulazim u to ‘ko, šta, gde i zašto’, ali sve je bilo protiv Radonjića. Papajanis je bio jedini ozbiljan grčki igrač koji je mogao da pomogne šestorici stranaca. Drugi udarac za ekipu bio je odlazak Nedovića. On je bio ključan igrač za tim i voli Panatinaikos jako. U to vreme Crvena zvezda je bila zainteresovana i potpisala ga je na višegodišnji ugovor. Znam da su u Panatinaikosu imali želju da produže s njim ugovor. Odjednom su svi bili ljuti na mene.

U prva tri dana po potpisivanju Radonjićevog ugovora sa Panatinaikosom, ideja koja je postojala u klubu je nestala. Prvo, bilo je važno da su u timu grčki igrači, jasno i zađšto. Znali smo da Papapetru ima ugovor, ali je izašao iz istog. Ne bih da ulazim u to ‘ko, šta, gde i zašto’, ali sve je bilo protiv Radonjića. Papajanis je bio jedini ozbiljan grčki igrač koji je mogao da pomogne šestorici stranaca. Drugi udarac za ekipu bio je odlazak Nedovića. On je bio ključan igrač za tim i voli Panatinaikos jako. U to vreme Crvena zvezda je bila zainteresovana i potpisala ga je na višegodišnji ugovor. Znam da su u Panatinaikosu imali želju da produže s njim ugovor. Odjednom su svi bili ljuti na mene.’ – na samom kraju, Miško je rekao:

FOTO: Starsport

Mnogo puta timovi dovode igrače zbog toga što im se svidi ono što oni rade sa loptom, a onda ih naredne godine stave u potpuno drugačije uloge. Rekao sam im: ‘Doveli ste Dejana, a dali ste potpuno drugačiju ulogu’. To se desilo Dejanu. Sada mnogo mogu da kažu kako mu je engleski loš, a to je isti engleski koji mu je doneo sve titule koje je osvojio, čak i u Bajernu. Problem je u tome što Dejan nije bio Dejan. Sve što se desilo, bilo je bez znanja Dimitrisa Janakopulosa. Uopšte nije bio uključen u to. Kada se sve desilo i kada smo razgovarali o svemu, bio je šokiran onim što je čuo. Da je Dimitris bio uključen, situacija bi bila mnogo bolja. Ono što se desilo Dejanu je 100 odsto odgovornost kluba. Ako danas potpišeš ugovor i sutra ti odu Papapetru i Nedović, to ne može da se nadoknadi tek rtako. Kaselakis je takođe otišao. Nije on veliki igrač, ali je takve teško naći, što je pokazao u Peristeriju. To je jedina istina. Ne želim Dejana da branim od novinara, već da ljudi shvate šta se desilo i zašto nije uspeo.’ – zaključio je Ražnatović.

5
4

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter