0
Ostali sportovi

FOTO: SIM

DESETA SEZONA SPORTSKIH IGARA MLADIH: ‘Pružam ruku, ne podmećem nogu!’ (FOTO)

Objavljeno: 19.04.23 u 18:40

Druženje mladih.

Svečano otvaranje desete sezone Dunav osiguranje Sportskih igara mladih planirano je za 15. maj u Beogradu na Trgu Republike. Ipak, iako je će taj najsvečaniji trenutak biti za skoro mesec dana, SIMOVCI se još od januara meseca takmiče i druže.

Širom Srbije održavaju se kvalifikacioni turniri, a u nekim sportovima već se znaju i neki od učesnika Državnog finala koje će se početkom jula održati u Banji Ždrelo.

Najviše turnira do sada odigrali su fudbaleri i fudbalerke. Igralo se već u Leskovcu, Subotici, Ljuboviji, Negotinu, Inđiji. Poslednji CocaCola kup za dečake i devojčice odigran je u Obrenovcu na stadionu FKRojkovac“. Takođe, takmičili su se i dečaci u kategoriji 2012. godište i mlađi. Turnir je okupio preko 30 ekipa. Pored sastava koje su činili najmlađi fudbaleri iz Obrenovca, učešće su uzele i ekipe iz Beograda, Lazarevca i Surčina. Pobednici CocaCola kupa za dečake bila je ekipa „RCC“ koju uglavnom čine dečaci koji igraju za FKRadnički“ iz Obrenovca.

U kategoriji devojčica prvo mesto osvojile su devojčice iz FKKolubara“ iz Lazarevca, drugo mesto pripalo je ekipi „Heroj“ iz Beograda, a posebnu pažnju privukla je trećeplasirana ekipa „Maestro“, u kojoj su pored fudbalerki zaigrale i kajakašice, rukometašice i odbojkašice. Najviše ekipa bilo je na turniru za dečake 2012. godište i mlađi. Domaćin turnira FKRojkovac“ u takmičenje je uključio sve dečake iz školice fudbala, koja je počela da radi krajem prošle godine. Zanimljivo finale odigrale su ekipe „Obrenovac 1905.“ i „Radnički“. Posle izvođenja penala, pobeda je pripala ekipi „Radnički“, tako da su se najmlađi dečaci ovog kluba pridružili svojim starijim klupskim drugovima koji će Obrenovac predstavljati na Regionalnom finalu Dunav osiguranje Sportskih igara mladih.

Novi Sad bio je domaćin Regionalnog finalnog turnira u MIS odbojci za dečake i devojčice 2008. godište i mlađi. Mečevi koje su odigrale ekipe iz Zrenjanina, Novog Sada, Bečeja, Sremske Mitrovice, pokazale su da se odbojka u Vojvodini igra na visokom nivou i u mlađim kategorijama, tako da je sigurno da će pobednici ovog turnira, biti ozbiljni kandidati za plasman na Međunarodnu završnicu Sportskih igara mladih, koja se održava u drugoj polovini avgusta u Splitu. Pre toga ekipu „Proletera“ iz Zrenjanina u kategoriji dečaka i ekipu „Štrand Volley“ iz Novog Sada u kategoriji devojčica očekuje Državno finale. Naredni MIS turnir u odbojci igra se u Beogradu 29. aprila.

FOTO: SIM

Pružam ruku, ne podmećem nogu. – poruka je koja će obeležiti desetu sezonu Dunav osiguranje Sportskih igara mladih.

Na inicijativu generalnog sponzora Igara, kompanije Dunav osiguranje, pokrenuta je kampanja pod nazivom “Pružam ruku, ne podmećem nogu”, koja će imati cilj da ukaže na sve oblike vršnjačkog nasilja. Aktivnosti u okviru kampanje biće usmerene na ponašanje na sportskim terenima, pre svega dece, ali i roditelja, vođa ekipa, učitelja, nastavnika i svih onih koji se budu našli u ulozi navijača. Imajući u vidu da su Sportske igre mladih najveća amaterska sportska organizacija za decu i mlade u Evropi, sigurno je da će poruke koje promovišu fer-plej, toleranciju i pozitivne sisteme vrednosti čuti veliki broj ove populacije.

Karavan radosti i prijateljstva startovaće 22. aprila u Zemunu. Slede Kaluđerica, Palilula, Vračar i Zvezdara, a 4. maja Karavan iz Priboja kreće na put po Srbiji. Svečano otvaranje planirano je sredinom maja u Beogradu.

FOTO: SIM

BONUS VIDEO:

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter