0
Fudbal

Maradona Belgija, Gent - Crvena Zvezda, UEFA Liga Evrope, Europa League 26.11.2020. (credit image & photo: Pedja Milosavljevic / STARSPORT)

APELACIONI SUD POTVRDIO: Osam lekara će odgovarati zbog smrti Maradone!

Objavljeno: 19.04.23 u 08:56

Videćemo kada će proces početi!

Kako prenose argentinski mediji, Apelacioni sud u Argentini odlučio je da pokrene postupak protiv osam lekara koji su optuženi da su odgovorni za smrt legendarnog Dijega Armanda Maradone.

Tužilaštvo tereti lekare da su učestvovali u ‘bezobzirnom’ i ‘nedovoljno dobrom’ kućnom lečenju pacijenta. Datum početka procesa još uvek nije utvrđen.

Sa druge strane, lekari su žalili na odluku suda iz 2022. godine da se protiv njih pokrene postupak. Za njih je sporna težina optužbi, a tvrde da bi trebalo da im se sudi za nenamerno ubistvo iz nehata.

Podsećamo, Maradona je umro u novembru 2020. godine u 60. godini života, neposredno nakon operacije na mozgu usled ugruška u krvi. Uzrok smrt bio je srčani udar.

0
1

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter