0
Fudbal

FOTO: Twitter/@acmilan

SUPERBRZI LEAO ODVEO MILAN U POLUFINALE LIGE ŠAMPIONA: Olivije Žiru od tragičara do junaka! (VIDEO)

Objavljeno: 18.04.23 u 22:58

Fenomenalan meč!

Fudbaleri Milana remizirali su sa Napolijem na stadionu Dijego Armando Maradona, 1:1 i tako ukupnim rezultatom 2:1 izborili plasman u polufinale Lige šampiona. Tamo ih čeka bolji iz duela Benfike i Intera.

Prvih nekoliko minuta provelo je u početnom ispitivanju snaga, da bi u 13. minutu Politano zapretio šutem sa ivice kaznenog prostora, ali je lopta prošla tik pored stative.

Milan je prvu veliku priliku imao u 21. minutu. Leao je oboren u šesnaestercu Napolija, a sudija Marčinjak je pokazao na belu tačku. Odgovornost je preuzeo Žiru, međutim Meret je pročitao njegov udarac i odbranio.

Samo sedam minuta kasnije ponovo u velikoj prilici Olivije Žiru. Ostao je sam protiv Mereta, šutirao, ali je golman Napolija ponovo izašao kao pobednik.

Ipak, spasa za Mereta nije bilo u 43. minutu. Rafael Leao je povukao kontru sa svoje polovine, pretrčao dva igrača domaće ekipe, izdržao duel sa Rahmanijem i nesebično dodao Žiruu koji je lagano poslao loptu u praznu mrežu.

Drugo poluvreme su domaći otvorili nešto bolje. Već u prvom minutu drugog dela igre, Kvarachelija je imao odličnu šansu, ali lopta odlazi preko gola.

U 58. minutu opet je Gruzin napravio probleme odbrani Milana. Prošao je između Krunića i Kalabrije, ali je njegov šut ponovo otišao iznad gola Meinjana.

Deset minuta pre kraja, Napoli je imao najveću priliku da se vrati u meč. Lopta je u ruku pogodila Tomorija u toku jedne intervencije u svom šesnaestercu. Marčinjak je bez razmišljanja pokazao na belu tačku. Loptu je u ruke odmah uzeo Kvarachelija, ali je Majk Mainjan pročitao njegov udarac i odbranio penal.

Viktor Osimen je uspeo do kraja da poravna rezultat u 93. minutu, ali to nije bilo dovoljno da se izbegne ispadanje.

U drugom četvrtfinalu Real Madrid je još jednom pobedio Čelsi sa 2:0 i sa ukupnih 4:0 izborio polufinale Lige šampiona gde ih čeka pobednik dvoboja Bajern MinhenMančester siti.

2
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter