3
Evroliga

FOTO: STARSPORT

SRBIJA JE NA NOGAMA: Večiti rivali glavni favoriti za dobijanje vajld karti Evrolige! (FOTO)

Objavljeno: 18.04.23 u 10:49

Sjajne vesti za srpsku košarku!

Poznati košarkaški portal ‘Eurohups‘ preneo je informacije koje će oduševiti navijače najtrofejnijih srpskih klubova. Kako spomenuti izvor navodi, glavni kandidati za dobijanje tri vajld karte za Evroligu naredne sezone su Crvena zvezda, Partizan i Virtus iz Bolonje.

Eurohups‘ navodi da će rukovodstvo EL danas zasedati i pregovarati o potencijalnom proširenju takmičenja od 2024. godine.

FOTO: STARSPORT

– Ne očekujte promene za narednu sezonu. sastav timova mogao bi a bude gotovo identičan. Monako je obezbedio mesto u plej-ofu, čime je dobio pravo da ostane u takmičenju nakon što se kvalifikovao preko Evrokupa. Virtus i Valensija nisu u plej-ofu i zato će pobednik Evrokupa dobiti priliku da igra EL, uz tri vajld karte. Virtus, Zvezda i Partizan su favoriti, imajući u vidu da će jedan vajld kard pripasti šamponu ABA lige – pri čemu je Valensija dobila odmoru Evrokupu pre nego što se trijumfalno vrati u novu halu 2024. godine – navodi se u tekstu ‘Eurohupsa.’

Prestižnu A licencu Evrolige u ovom momentu poseduju Real Madrid, Barselona, Baskonija, Olimpija Milano, Olimpijakos, Panatinaikos, Anadolu Efes, Fenerbahče, Žalgiris, Makabi Tel Aviv, Asvel, Alba, Bajern i CSKA, uz napomenu da ruski velikan ni ove godine neće imati mogućnost da se takmiči zbog vojne intervencije Rusije u Ukrajini.

18 timova Evrolige za sezonu 2023/24:

Real Madrid
FK Barselona
Baskonija
Olimpijakos
Panatinaikos
Fenerbahče
Anadolu Efes
Žalgiris Kaunas
Olimpia Milano
Makabi Tel Aviv
ALBA Berlin
ASVEL
Bajern Minhen
AS Monako
Šampion Evrokupa
Vajld kard
Vajld kard
Vajld kard

79
16

3 Komentara

  1. Ulaskom u top 8 Partizan je izborio ucesce i naredne godine u EL. Takva su pravila bili ove godine . Ako vam je potreban radnik u sportskoj redakciji slobodno se javite

    5
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter