0
Evroliga

Mathias Lessort during round 32 Euroleague basketball match between Partizan and Real Madrid in Belgrade, Serbia, on March 31, 2023. photo: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

PARTIZAN IMA ZVER U REKETU: Matijas Lesor bez premca u Evroligi po ovoj kategoriji!

Objavljeno: 18.04.23 u 20:10

Ozbiljan napredak francuskog centra

Mnogo toga dobrog je za Partizan uradio Željko Obradović ove sezone, a koliko se dobar posao radi najbolje govori činjenica da su se plasirali u TOP 8 Evrolige.

Još jedan produkt čistog rada sa najboljim evropskim trenerom svih vremena je Matijas Lesor koji je zahvaljujući saradnji sa Željkom postao bukvalno najbolji centar Starog kontinenta.

O tome svedoči još jedan podatak koji je plasirao poznati litvanski novinar Donatas Urbonas.

Naime, centar Partizana je ove sezone postigao ubedljivo najviše poena iz takozvanog „pik end rola“, odnosno realizovao je najviše dodavanja svojih saigrača u reketu nakon postavljanja bloka.

Reč je o brojci od 482 poena, a kada pogledamo da je Majk Kocar iz Baskonije drugi sa 293 poena na isti način onda postaje jasno koliko je Lesor dominantan u ovoj kategoriji.

VESTI O PARTIZANU:

BONUS VIDEO:

7
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter