0
Košarka

Olympiacos' Isiah Canaan, Sasha Vezenkov Thomas Walkup during regular season, round 33 Euroleague basketbal match between Crvena Zvezda and Olympiacos in Belgrade, Serbia, on April 6, 2023. foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

AMERIKANAC ĆE NASTUPATI ZA GRČKU: Već na Mundobasketu debituje!

Objavljeno: 18.04.23 u 18:30

Odlučio da prihvati ponudu!

Tomas Vokap, košarkaš Olimpijakosa, dobio je državljanstvo Grčke, te će nastupati za ovu državu na predstojećem Mundobasketu u Indoneziji, Japanu i Filipinima.

Ovoj vesti, koja je potvrđena na sajtu Košarkaškog saveza Grčke će se sigurno najviše obradovati selektor Helena, Dimitris Itudis, koji je ovime dobio značajno pojačanje na poziciji plejmejkera.

Thomas Walkup during regular season, round 33 Euroleague basketbal match between Crvena Zvezda and Olympiacos in Belgrade, Serbia, on April 6, 2023.
foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

 

Vokap je prošlog leta došao u Olimpijakos iz Žalgirisa, a potvrda da mu se život u Grčkoj dopada jeste i činjenica da je osim državljanstva dobio i novi ugovor sa Olimpijakosom koji ga obavezuje za crveno-bele do 2027. godine.

Za grčku reprezentaciju nastupa i Tajler Dorsi, koji je na prethodnom Evrobasketu uz Janisa Adetokumba bio jedan od ključnih igrača, ali se on ne računa kao stranac s obzirom da mu je majka Grkinja.

BELGRADE, SERBIA – AUGUST 25: Tyler Dorsey of Greece in action during the FIBA Basketball World Cup 2023 Qualifier game between Serbia and Greece at Stark Arena on August 25, 2022 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Getty Images)
0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter