2
Košarka

head coach Zeljko Obradovic Partizan - Igokea, ABA Liga, 10. April 2023. Beograd, Srbija (credit: Pedja Milosavljevic/STARSPORT)

„ŽELJKO OBRADOVIĆ JE VEČAN!“: Španski mediji oduševljeni ovacijama koje je dobio trener Partizana u Zadru! (VIDEO)

Objavljeno: 17.04.23 u 23:46

Sjajan gest!

Košarkaši Partizana Mozzart Bet danas su slavili na gostovanju Zadru u okviru 26. kola AdmiralBet ABA lige – 88:78.

Meč je obeležio i lep gest domaćih navijača koji su aplauzima i ovacijama dočekali trenera crno-belih, Željka Obradovića.

Nije to prošlo neopaženo ni kod španskog lista Marka.

Željko Obradović je večan: Ogromne ovacije u Zadru. – naveli su Španci u naslovu.

Potom su objasnili pozadinu odnosa naroda iz bivše države.

Neočekivano, legendarni menadžer beogradskog Partizana dobio je navijanje sa hrvatskih tribina. Jadranska (AdmiralBet ABA) liga ima nešto od one balkanske identitetske košarke koja je zadivila svet krajem prošlog veka. Sada je taj identitet dezintegrisan u različitim narodima koji su proizašli iz sukoba na Balkanu i koji su, između ostalog, doveli do odvajanja jugoslovenskih republika. Od pomenutog raskola, čudno je videti znake naklonosti između jednog i drugog naroda. Takođe i na sportskom nivou. Ali Željko Obradović je suviše neodoljiva figura da bi izbegao pohvale. – nastavili su u španskom listu.

Kratko su i opisali kako je izgledao doček Obradoviću u Zadru.

Beogradski Partizan, aktuelni tim legendarnog srpskog trenera, gostovao je na terenu hrvatskog Zadra. Bilo je dovoljno da se pojavi kroz tunel svlačionice da počnu neverovatne ovacije publike. Tribine su se tek trebale popuniti, ali zvuk je bio gromoglasan. Obradović se ganut zahvalio iz tehničke zone uz naklon publici. – zaključuje se u tekstu Marke.

24
4

2 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter