0
Košarka

FOTO: Youtube/Screenshot

U KINI NEMA „MULJANJA“: Dva košarkaška kluba izbačena iz lige zbog nameštanja, oštre kazne dobili i treneri!

Objavljeno: 17.04.23 u 18:15

Brza reakcija tamošnje lige.

Košarkaške ekipe Šangaj Šarska i Đangsu Dragonsa, izbačeni su iz kineske CBA lige i to zbog sumnji za nameštanje utakmice. Pored toga što u narednoj sezoni neće igrati ovu ligu, moraće da prate i veliku kaznu od 5 miliona juana, što je oko 700 hiljada evra.

Svi rezultati biće im poništeni, a oštro su kažnjeni i treneri oba tima, sve zbog tog čudnog meča.

Lu Čunjang koji predvodi Šarkse i Li Nan koji je trener Đangsua, dobili su kazne od 5, odnosno 3 godine bavljenja trenerskim poslom.

Sve ovo, stiglo je nakon istrage, gde je dokazano da su obe ekipe namerno gubile mečeve. Đangsu je pobedio u prvoj utakmici sa 119:95, dok je Šangaj u drugoj „odmarao“ sve glavne igrače, kao i strance. U trećem meču, došlo je do prave kulminacije.

Vodio je Đangsu sa 100:96, a na satu je ostalo oko 96 sekundi. Oni su tada u narednih 5 napada, poklonili loptu protivniku, zbog kojih je usledila serija od 10 poena. Ni u jednom momentu, nije se ni pomišljalo o tajmautu, a treneri su samo sedeli na klupi, bez bilo kakve reakcije.

BONUS VIDEO:

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter