0
Košarka

Head coach TJ Parker during the 2022/2023 Turkish Airlines EuroLeague Regular Season match between Partizan Mozzart Bet Belgrade and LDLC Asvel Villeurbanne on January 31, 2023 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

TRENER ASVELA ‘OPLEO’ PO PARTIZANU I ŽALGIRISU: „Ne igraju težak šampionat, kao mi!“

Objavljeno: 17.04.23 u 18:30

Da li je to zaista tako?

Košarkaši Asvela bili su najgora ovosezonska ekipa u Evroligi sa samo osam pobeda i čak 26 poraza.

Trener francuskog kluba, Ti Džej Parker, kao najveći razlog loše igre vidi neiskustvo određenih igrača, iako je sasvim ironično, baš njegov tim bio jedan od najiskusnijih u takmičenju.

Veliki broj igrača nije imao iskustva na ovom nivou. Naravno, imali smo Nanda De Koloa i Žofrija Lovernja, ali ovaj drugi se rano povredio. Slična situacija je bila i sa Rejmarom Morganom minule sezone i to je ostavilo snažan uticaj na nas. Na kraju, nismo završili sezonu kako smo se nadali. – započeo je Parker.

Tj Parker Partizan – Asvel, Euroleague basketball, Jan. 31. 2023. Photo: © 2023 Pedja Milosavljevic / STARSPORT

 

Žalgiris i Partizan su imali manje budžete, a ipak su uspeli da dođu čak i do plej-ofa. Parker to pravda time što, kako on kaže, igraju u lakšim šampionatima od francuskog.

Raspored je bio komplikovaniji nego ranije za naše najiskusnije igrače, ali oni su tu i kako bi podelili iskustvo sa mlađima koji dolaze. Svakako, svestan sam da postoje određeni rizici. Imaju igrače koji su navikli na takmičenje i ne igraju u tako teškim šampionatima kao što je naš. – zaključio je Parker.

BONUS VIDEO:

0
4

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter