20
Evroliga

FOTO: Starsport

PARTIZAN OBORIO REKORD EVROLIGE, ALI PO OVOME NIJE PRVI: Novi kriterijum spustio crno-bele sa vrha, Žalgiris i Makabi su na čelu!

Objavljeno: 17.04.23 u 21:25

Mnogi će osporavati ovo gledište

Nakon utakmice sa Panatinaikosom postalo je jasno da je Partizan ekipa koja je imala najveću podršku ove sezone u Evroligi.

Ukupan broj navijača koji je gledalo utakmice crno-belih je 302.302 što stavlja srpski klub na čelo ove lige, ali novi kriterijum ne govori da su oni na vrhu.

Naime, poznati košarkaški portal „BasketNews“ je objavio podatke o odnosu kapaciteta hala u kojima igraju evroligaši i broja gledalac koji su dolazili na utakmice.

Po tom kriterijumu apsolutni lider je Žalgiris čija je arena u Kaunasu popunjena 96%, ali ona ima kapacitet svega 15.415 gledalaca, što je u poređenju sa beogradskom „Štark arenom“ čiji je kapacitet nešto preko 20.000 za košarkaške mečeve dosta manje.

Na drugom mestu je Makabi iz Tel Aviva sa popunjenošću od 93% čija hala „Menora Mivtačim arena“ ima kapacitet 10.383 što je poređenja radi tek 2000 više od „Hale Aleksandar Nikolić“ u kojoj igra Crvena zvezda.

Asvel je treći sa 93%, a Partizan je na četvrtom mestu sa 88% popunjenosti hale, dok je drugi srpski tim Crvena zvezda na osmom mestu sa 83%.

Postavlja se pitanje da li bi Žalgiris ili Makabi mogli da popune svoju halu da je ona recimo veličine „Štark arene“, jer čini se da su uslovi omogućili Partizanu da zapravo obori rekord Evrolige.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI:

48
333

20 Komentara

  1. Potpuno se slažem i o ako je najkorektnije. Raširi se koliko možeš. Ako budu igrali dogodine u neku salu za fizičko biće 100% popunjenosti.

    2
    0
    Odgovori
  2. Odgovor je jednostavan. Partizan ima u proseku 18000 gledalaca. Ovi klubovi imaju manje dvorane i posećenost ispod 100%. Znači, nisu sposobni da napune ni svojih 15000(Žalgiris), odnosno Makabi ima svega nešto više od 9000. Dvorana od 20000 ljudi bi ubrzala prazna, osim kad je u pitanju Žalgiris!

    2
    0
    Odgovori
  3. Po toj njihovoj „logici“ da je Zvezda igrala u hali FMP-a, a Partizan u Hali sportova, imali bi 100% posećenost!? Vrlo im je stupidan kriterijum.

    36
    4
    Odgovori
  4. Totalno besmislen kriterijum. Mogli bi još i kubikažu hala da postave kao kriterijum posećenost!?! To ima veze sa procentom iskorišćenosti hale, a ne sa posećenošću utakmica.

    24
    2
    Odgovori
  5. Da je posećenost 100%, moglo bi se pričati o tome da je nekome mala hala. Kao što bi Žalgiris u nekim utakmicama napunio 25.000, tako bi i Partizan protiv Reala, Barse, Olija napunio možda i 30.000, a možda i više. Karte za te tri utakmice su rasprodate u danu…. Arena je bila mala….

    47
    8
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter