0
ATP

Novak Djokovic attends a press conference at Novak Tennis Centre on February 22, 2023 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs)

„NOVAK ŽELI DA OSVOJI BANJALUKU I ODE KORAK DALJE“: Đokovićev brat pričao o turniru i otkrio kakav je doček imao najbolji na svetu!

Objavljeno: 17.04.23 u 16:17

U sredu će odigrati svoj prvi meč.

Najbolji svetski teniser Novak Đoković, nakon ranog poraza na Mastersu u Monte Karlu, stigao je u Banjaluku, gde će nastupiti na tamošnjem turniru. Direktor turnira Đorđe Đoković, govorio je za televiziju K1, gde je otkrio da je ponosan na imena koja su došla u Republiku Srpsku i da zna koliko navijači iščekuju turnir.

Mislim da bi nam svaki turnir pozavideo na imenima učesnika, koje imamo u Banjaluci. Pored Novaka Đokovića tu su i Rus Andrej Rubljov, koji je sinoć osvojio masters u Monte Karlu. Tu su još Stan Vavrinka, Gael Monfis, Borna Ćorić, Rišar Gaske, Laslo Đere, Miomir Kecmanović, Filip Krajinović, Dušan Lajović… To su sve sjajna imena. Znamo da navijači u Banjaluci jedva čekaju da počni mečevi i nadam se da će navijati za srpske tenisere. Nadam se da će Monfis da se oporavi od povrede i da napravi neke atraktivne poteze, koji će otići u svet. Želimo da ceo svet vidi šta smo napravili ovde i da pokažemo da smo pravi domaćini – počeo je Đoković.

Naravno, najveće interesovanje vladalo je za najboljeg svetskog tenisera Novaka Đokovića, koji je sinoć stigao i odmah osetio toplu dobrodošlicu Banjalučana.

– Svi su ovih dana pitali kada stiže Novak. On je sinoć stigao po najvećem pljusku na aerodrom, ali to nije omelo veliki broj navijača da ga dočeka i da se slika sa njim. Novak je imao lep i topao doček ne samo na aerodromu već već i u hotelu, teniskom centru. Siguran sam da će u danima koji dolaze Novak osetiti punu ljubav Banjalučana. On ima ovde neverovatnu podršku, kao i cela porodica Đoković. Velika nam je privilegija i čast što smo došli u Banjaluku.

Prvi duel na ovom turniru, Đoković će odigrati u sredu, dok će osvajač Monte Karla Andrej Rubljov, nastupiti u četvrtak. Na samom kraju, Novakov brat Đorđe, otkrio je da srpski teniser ima veliku želju da osvoji ovaj turnir.

Planirano je da Novak igra u sredu, a Andrej Rubljov u četvrtak. Nadam se da ćemo svaki dan imati zanimljiv program. Novak je neko ko je surovi profesionalac i koji gradi svoju formu iz turnira u turnir, iz meča u meč, odnosno iz gema u gem. On se uvek trudi da bude u vrhunskoj formi. Naravno da ne može da bude idealna igra na svakom turniru. Međutim, došao je u Banjaluku sa velikim entuzijazmom, motivom i željom za pobedom. Posle turnira u Banjaluci ima masterse u Rimu i Madridu, kao i Rolan Garos. Sve su to važni turniri, svaki meč je bitan, ali je sigurno da Novak ima veliku želju da osvoji Banjaluku i da ode korak dalje u odnosu na prošlu godinu kada je poražen u finalu turnira Beograda.

BONUS VIDEO:

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter