0
Evroliga

Marina Maljkovic Srbija - Hrvatska zene kvalifikacije za Eurobasket 2023 Beograd, Srbija, 9.2.2023. foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

MARINA MALJKOVIĆ NAKON OSVOJENE EVROLIGE SA FENEROM: „Nakon mog oca i mog Partizana, stigao je red i na mene“!

Objavljeno: 17.04.23 u 12:20

Marina Maljković nije krila oduševljenje nakon velikog uspeha

Košarkašice Fenerbahčea koje sa klupe predvodi Marina Maljković, osvojile su Evroligu, po prvi put u klupskoj istoriji. One su u finalu u Pragu ubedljivo savladale Mersin 99:60.

Ovaj tim je uspeo da dođe do toliko željenog trofeja iz petog pokušaja, pošto je u prethodna četiri navrata (2013, 2014, 2017, 2022) ostajao praznih ruku.

Velika stvar za ovaj klub i celo sportsko društvo, jer se pričalo da su gubitnici. Srećna sam zbog njih, ali devojke su te koje su u najvažnije i u prvom planu. Sem Željka Obradovića i Evrolige, Fener je konstantno nazivan luzerom. Mnogo finala su izgubili i nose istinske traume. Devjoke su svhatile o čemu se radi, žele su to više od svega. Ušle su sa željom da u 40 minuta pokažu sve ono što smo radili tokom cele sezone. Ja im čestitam na tome – rekla je Marina Maljković posle osvajanja Evrolige.

 

 

Selektorka Srbije, sada je kompletirala trofejnu vitrinu, pošto je na klupskom nivou osvojila već Evrokup sa Galatasarajom 2018. a sa reprezentacijom je uzela dva zlata na Evropskom prvenstvu 2015. i 2021. kao i olimpijsku bronzu 2016.

Srećna sma što je ovaj trofej osvojen na veliki praznik Vaskr. Privatno sam srećna što sam Evroligu osvojila 30 godina nakon jednog od evroligaškog trofeja moga oca (Božidar Maljković), koji je osvojio 15. aprlia 1993. godine sa Limožom. Na današnji dan (16. april) i moj Partizan je pre 31 godinu postao šampion Evrope. To su neke zanimljivi stvari – rekla je Maljkovićeva.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI:

3
1

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter