0
Domaći fudbal

head coach Igor Duljaj (R) and Nemanja Jovic during the Mozzart Super Liga 169 Derby Derbi match between Crvena Zvezda and FK Partizan at stadium Rajko Mitic (Marakana) on March 03, 2022 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

DULJAJ GOVORIO O ČUVENOM DUELU PROTIV ZIDANA: Mateus mi je rekao „Gde je on, tu si ti“! (VIDEO)

Objavljeno: 17.04.23 u 12:50

Trener Partizana, Igor Duljaj, prisetio se meča sa velikim Realom

Nekadašnji fudbaler Partizana i Šahtjora, Igor Duljaj, govorio je u intervjuu za „Partizanov Magazin“ o svojoj karijeri, dolasku u „crno-bele“ i čuvenom duelu protiv tada najboljeg fudbalera sveta, Zinedina Zidana.

Partizan je pre 20 godina igrao meč sa Realom iz Madrida a Duljaj je dobio direktan zadatak od trenera, Lotara Mateusa, da čuva Zidana. Kasnije je i sam „Zizu“ rekao da ga nijedan igrač nije tako dobro čuvao a u isto vreme pazio da ga ne povredi.

Mediji su preneli tu njegovu izjavu posle meča, a sa same utakmice se sećam da mi je Lotar Mateus dao zadatak i rekao da nikada nije tražio ni od koga da igra personalno protiv nekog igrača, ali da u ovom sčučaju tako mora I da me zanima samo Zidan. Gde je on – tu si i ti, rekao mi je trener. Tako sam na tom meču više pažnju obraćao na Zidana, nego na sam duel. U jednom momentu me je čak potapšao po ramenu usred utakmice i rekao: lopta se nalazi na drugoj strani, molim te pomeri se od mene. Izvinio sam mu se i odgovorio da sam dobio takav zadatak i dao sam sve od sebe da duel bude sportski, da ga ne vučem, ne udaram i pretpostavljam da ga je to inspirisalo za izjavu posle utakmice – rekao je Duljaj.

VESTI O PARTIZANU:

Ljubav prema klubu iz Humske, usadio mu je pokojni otac, koji ga je često dovodio na utakmice Partizana.

Za Partizan navijam otakako znam za sebe, tu ljubam mi je usadio pokojni otac, koji je uvek pričao o fudbalu i crno-belima, najlepše priče. Ono što je meni ostalo u najlepšem sećanju, gde se ta ljubav dodatno produbila je meč Partizana i Intera iz Milana, 1990, godine. Otac me odveo na meč i od tada sam bio ludo zaljubljen u Partizan, u atmosferu, čak se i sećam svih detalja, golova Gorana Plavog Stevanovića i Lotara Mateusa. Tako sam i pre, ali i posle toga jurio samo za loptom, ali u tom vremenu ih nije bilo tako mnogo kao danas, pa smo u školskom dvorištu da je neko donese i da zaigramo – poručio je Duljaj.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter