0
Košarka

FOTO: Starsport

ACO PETROVIĆ ŠOKIRAN IZBOROM SELEKTORA: Nova čudna odluka u hrvatskoj košarci, koje je sada opravdanje!?

Objavljeno: 17.04.23 u 19:12

Imao je potpuno drugi plan.

Sportski direktor hrvatske košarkaške reprezentacije Aleksandar Petrović, oglasio se nakon izbora novog selektora te zemlje, rekavši da je šokiran odlukom. Podsećamo, za ovo mesto, postojala su 2 kandidata – Josip Sesar i Dario Đerđa, a na iznenađenje tamošnje javnosti izabran je trener Cibone.

Đerđa, koji iza sebe ima respektabilniju karijeru, kao i veliko iskustvo iz Belgije, sa kojom je imao uspeha, dobio je svega 2 glasa, otkriva Petrović. Košarkaška javnost u Hrvatskoj, takođe je šokirana ovom odlukom, a Petrović navodi da je glasanje otišlo u smeru koji on nije predlagao.

Glasanje je otišlo u smeru koji ja nisam predlagao i malo je reći da sam bio šokiran kada mi je glavni sekretar Saveza Joke Vranković javio da je rezultat glasanja bio 8:2 u Sesarovu korist. U tom trenutku ja sam se vozio prema Dalmaciji jer sam tamo imao dogovorenu obavezu pa je bilo dogovoreno da prezentiram obojicu kandidata te da potom napustim sednicu Upravnog odbora koja je imala i drugih tačaka na dnevnom redu – počeo je Petrović razgovor za Večernji list.

Otkriva Petrović i kako je tekao sam proces odabira selektora, uz napomenu da je Đerđu video kao sadašnjost a Sesara kao budućnost nacionalnog tima.

– Sve do prošlog ponedeljka i razgovora koji sam u Briselu obavio s Đerđom, Sesar je bio evidentan kandidat. No Đerđinim pristankom on je od ta dva kandidata stekao moje veće poverenje. U sklopu izlaganja, s potpitanjima, koje je trajalo 50-ak minuta, predstavio sam obojicu kandidata i kazao da je Đerđa sadašnjost, a Sesar talentovana budućnost. Prilično miran sam otišao s Upravnog odbora jer sve što sam dosad radio nailazilo je na odobravanje, svi moji predlozi bili su prihvatani sto posto.

BONUS VIDEO:

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter