18
Fudbal

FOTO: Starsport

OGLASILI SE IZ SUPERLIGE: „Navijači Partizana naneli veliku štetu srpskom fudbalu!“

Objavljeno: 16.04.23 u 10:30

Teške scene su viđene na Banovom brdu!

Utakmica 30. kola Mozzart Bet Superlige Srbije između Čukaričkog i Partizana prekinuta je zbog incidenata na tribinama. Reagovali su čak i pripadnici policije.

Meč je prekinut, pomeren za dan posle, ali tada Čukarički nije želeo na teren, pa utakmica još uvek nije nastavljena.

Povodom svih dešavanja zvaničnim saopštenjem, koje prenosimo u celosti, oglasili su se iz samog takmičenja.

Radi otklanjanja nedoumica u vezi sa prekinutom utakmicom 30. kola Super lige Srbije, između FK Čukarički i FK Partizan, Zajednica fudbalskih klubova Super lige i Prve lige Srbije želi da obavesti javnost o činjenicama vezanim za događaje na navedenoj utakmici.

Shodno izveštajima službenih lica, glavni sudija je predmetnu utakmicu prekinuo iz opravdanih razloga nakon konsultacije sa delegatom utakmice i predstavnicima oba kluba. U izveštaju sudije o trajnom prekidu utakmice, između ostalog, navedeni su razlozi u predugom i neefikasnom pražnjenju tribine, što je prouzrokovalo pauzu od 50 minuta, kao i očiglednoj mogućnosti za daljim ugrožavanjem bezbednosti i sigurnosti aktera utakmice zbog činjenice da nije ispražnjen kompletan stadion, jer su na ostalim delovima stadiona i dalje bila prisutna lica koja su svojim ponašanjem mogla uticati na bezbednost aktera, takođe i činjenice da su se lica koja su odstranjena sa stadiona grupisala na severnoj strani u delu van stadiona. Ovakvim postupanjem nakon tri prethodna prekida u situaciji koja se odnosi na ono što je najvažnije, a to su zdravlje i bezbednost aktera utakmice, sudija je doneo odluku o trajnom prekidu utakmice. – naveli su iz Superlige.

PREPORUKA

– Shodno članu 12. stav 3. Propozicija za takmičenje, u predviđenom roku, direktor takmičenja je utvrdio datum i vreme nastavka prekinute utakmice putem službenog informacionog sistema KOMET, o čemu su odmah obaveštena oba kluba. Takođe, od službi zaduženih za bezbednost i sigurnost dobijene su preporuke da se pomenuta utakmica nastavi bez prisustva publike. Uzimajući u obzir činjenicu da je FK Čukarički u propisanom roku, dana 12.04.2023. godine, uložio žalbu na utakmicu koja je prekinuta, kao i da postoji spor oko termina nastavka utakmice, kao organ nadležan za donošenje konačne odluke direktor takmičenja je doneo odluku da se utakmica neće nastaviti u prethodno određenom terminu 12.04.2023 u 18:00 časova.

KONAČNA ODLUKA

Konačna odluka u vezi sa navedenom utakmicom biće doneta po okončanju postupka po žalbi FK Čukarički i sagledavanju i utvrđivanju opravdanosti razloga za trajni prekid utakmice, a sve u skladu sa pozitivnim propisima i sportskim načelima.

Ponašanje navijača FK Partizan na navedenoj utakmici je nanelo veliku štetu fudbalskom sportu i našem elitnom rangu takmičenja, zbog čega će po hitnom postupku biti pokrenuti disciplinski postupci pred nadležnim organima FS Srbije, a takođe i prijava zbog loše organizacije utakmice i unošenja velikog broja pirotehničkih sredstava.

Policija, Zandarmerija, sukob, tuca, baklja, hapsenje, flairs, grobari, navijaci, fans, supporters, flags, zastave during the Cukaricki v Partizan – Mozzart Super Liga 2022/2023 match on stadium FK Cukaricki on April 11, 2023 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

 

Radi zaštite integriteta i imidža kompletnog takmičenja oba kluba su upozorena na istupanja u javnosti kojima ugrožavaju opšti interes svih klubova i samog takmičenja. Na kraju, želimo da istaknemo da će Zajednica u narednom periodu prema ovakvim i sličnim događajima iskazivati nultu toleranciju, kao i da će se kroz institucije FS Srbije tražiti najstrože kazne i pooštravanje kaznenih odredbi u vezi sa ovakvim i sličnim događajima. – piše u saopštenju Superlige.

4
23

18 Komentara

  1. Godinama navijači nanose štetu srpskom fudbalu . Ali Grobari su žrtve jer su ukaljali lik i delo vrhovnog komandanta i najpoznatijeg vinadžije u regionu .

    1
    1
    Odgovori
  2. Krivica do jednog dela navijaca Partizana je nesporna.. Pitanje je zasto se zurilo sa ubrzavanjem sprovodjenja propisa, umesto da je sklonjen lik koji je bacao zapaljene baklje i petarde a na ekranu se video desno, odnosno levo od vecine navijaca? Drugo, ko moze da tvrdi da su svi navijaci Partizana ako znamo da je pravi JUG proteran u naletu osoba sa SEVERA, ofkove Unije i navijaca Rada..? Pod tri, po cijoj direktivi su oni dosli na JUG i iz kog razloga? Cetvrto, ne lici li sve ovo na planirani scenarij, ciji se konci vuku iz duboke pozadine? I peto, zasto je organizator dozvolio unosenje zapaljivih predmeta?_

    7
    2
    Odgovori
    • Ma, isti godinama iz utakmicu u utakmicu prave probleme. Drzava jednostavno ne moze njima nista. Policija uhapsi ljudi bukvalno stavljaju glavu u torbu, a tuzilastvo ih oslobodi. Huligani su na slobodi iako imaju na desetine prijava zbog tùca, prodaju droge, pljacki …..

      0
      0
      Odgovori
  3. Aka fss hoce da sacuva ugled lige i fudbala u Srbiji treba odma krenuti sa kaznjavanjem. Znaci 3:0 za Cukaricki i 12 bodova minus. Za svaki sledeci incident bilo kojih navijaca jos -2. I tako dok ne prestanu. Ako su navijaci i ako vole svoje klubove nece im praviti stetu. Ljubav prema nekome se ne pokazuje nasiljem.

    5
    3
    Odgovori
  4. Satro ce da kazne drakonski Partizan,novcano naravno i to ce biti proknjizeno a da Partizan nece ni platiti kaznu i teraj dalje. Klasicna imitaicja od drzave u kojoj ne postoji ni jedan jedini zakon. Sve se resava silom i podmicivanjem. Svi vide snimak u kome Urosevic i Stevanovic govore da nece da igraju a da je Cukaricki zeleo da igra,dakle Partizan je pobegao a sada ovde uvijaju i motaju u oblandu.Prave ljude debilima. Ne smeju ni da ih kazne.Tako pobegli i u kosarci i nikom niksta. Rade sta hoce,ponasaju se bahato. Nama ne trebaju samo strane sudije vec da stranac bude i predsednik FSS-a, stranci da budu zajednicka super lige jer mi smo debila nacija

    4
    3
    Odgovori
  5. Da je slucajno jedan od ucesnika bio Radnicki-Nis odavno bi se znao ishod utakmice ovako cekacemo i do 22.04. i tada ce nesto smuvati. Bruka za Srpski fudbal.

    7
    0
    Odgovori
  6. Treba 3 0 za Čukarički, svaki drugi ishod je pljuvanju u lice svima koji prate naš fudbal. Ne kažem to jer ne volim Partizan, nego i da navijači Zvezde urade isto to, tada bi isto trebao biti regularan rezultat. Ali nažalost, nisu ista pravila za svakoga, nekome se gleda kroz prste, a nekome ne. I u slučaju da bude službeni rezultat u korist Čukaričkog, to bi donelu dramatičnijem završetku sezone, što je takođe pozitivno za naš fudbal.

    10
    2
    Odgovori
    • Gresis! Navijaci Partizana su uradili sta su uradili i tu nema spora. Zatim im je naredjeno da napuste stadion. Oni nisu ispostovali pa se primenila sila u skladu sa ovlascenjima koje ima policija svuda u svetu pa tako i kod nas! Za ponasanje navijaca odgovornost ce snositi Partizan kao klub. Ali to svakako nije razlog da se utakmica registruje sa 3:0 za Cukaricki! Kada su navijaci odstranjeni sa stadiona onda je utakmica trebala da bude nastavljena! Posto je sudija pozvao igrace oba tima da udju u igru a igraci Partizana to nisu prihvatili nego jos decidirano kapiten Urosevic i Stevanovic govore da nece igrati to jeste razlog za 3:0. Dakle ovde imaju dva odvojena (a opet povezana) incidenta. Jedan je ponasanje navijaca a sasvim drugi ponasanje igraca Partizana!

      4
      0
      Odgovori
  7. Da se navijači partijski kazne, izbacivanjem iz SNS-a,,,,i da ostane samo verni Vučela sa porodicom,,,,

    4
    1
    Odgovori
  8. Zasto ovakav naslov? Nije valjda da je tasteta veca od one koju su naneli navijaci jednog drugog kluba srpskom fudbalu kad su Nacionalni tim eliminisali sa Svetskog i sa Evropskog sampionata? Zar smo zaboravili Slucaj Djenova ili Slucaj Dron na utakmici Srbija- Albanija? Tada nismo videli ovakve naslove, zar ne? Kome treba ovo preuvelicavanje i sta je cilj toga? Kao da baklje nismo vidjali svakodnevno na nasim stadionima a na najvecem od njih bacanje baklji je sastavni deo performansa kojima se vi novinari decenijama divite? Nije valjda da sad navijaci Partizana treba da plate za sve te „normalne“ stvari na srpskim fudbalskim bojistima? Sta je uradio isti taj FSS do sada, decenijama se to tolerise , cak i divi se tome, a evo doslo je vreme kad moramo shvatiti da vise ovako dalje necemo daleko stici. Mi smo veoma blizu progonu iz evropskog fudbala, samo tako nastavite. Sta je tome kriv FK Partizan? Ni luk jeo ni lukmirisao,ali najlakse je zajasiti na kasu kluba, poznata adresa, lako ucenjivo govece! Pa, dosta sa tim. Neka policija radi svoj posao a neka organizator utakmice snosi posledice. Otkuda udari i baklje na utakmici, u stadionu? Pa, jasno je otkuda. Klub koji bi se predstavio kao ozbiljan nema stadion sa tribinama sa sve cetiri strane u vidu zatvorenog sportskog zdanja. To je kljucni problem. Ne moze se biti deo elitnog takmicenja sa seoskim igralistem! Jasno? To je bruka i steta koju nanose neki drugi a ne „navijaci Partizana“. To nisu navijaci Partizana to su huligani koje treba procesuirati a prava adresa za disciplince je FK Cukaricki!

    6
    8
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter