0
ATP

FOTO: Twitter/@ROLEXMCMASTERS

MONTE KARLO PRIPADA RUBLJOVU: Rus pobedio velikog teniskog talenta za prvu masters titulu u karijeri!

Objavljeno: 16.04.23 u 18:10

Andrej Rubljov je osvoji svoju prvu masters titulu i to u Monte Karlu!

On je u velikom finalu bio bolji od jednog oda najvećih talenata svetskog tenisa Holgera Runea sa 2:1 (5:7, 6:2, 7:5) u setovima.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI:

U prvom setu nije bilo brejka sve do šestog gema. Rune je prvi uzeo servis rivalu i poveo 4:2, ali je Rus ekspresno uzvratio. Kod vođstva Danca 6:5, Rubljov je loše servirao, pa je Rune uspeo da uzme gem i povede 1:0.

Drugi set je počeo brejkom Rubljova, ali je Rune uspeo da se vrati i izjednači na 2:2. Zatim je usledila velika serija Rusa, koji je osvojio četiri vezana gema i tako uveo meč u treći set.

Odlučujući set je bolje otvorio Rune, koji je brejkom stigao do 2:0, ali se Rus nije predao i uzvratio je u sedmom gemu. Odlučujući brejk Rubljov je napravio kad je poveo 6:5, a bi zatim dotukao rivala i osvojio najveću titulu u dosadašnjoj karijeri.

Masters u Monte Karlu igrao se za ukupan nagradni fond od 5,779,335 evra, a šampionu, 25-godišnjem Rusu, pripao je ček na 892,590 evra, kao i 1000 ATP poena.

BONUS VIDEO:

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter