0
Košarka

FOTO: STARSPORT

BARSA KRALJU SKINULA KRUNU: Katalonci ‘razbili’ Real u košarkaškom El klasiku! (VIDEO)

Objavljeno: 16.04.23 u 20:58

Domaćin slavio na krilima fenomenalnog Nikole Mirotića!

Čuveni ‘El klasiko’ obeležio je 27. kolo košarkaškog prvenstva Španije. Barselona je pred 7500 navijača u Blaugrani ugostila Real Madrid i upisala ubedljivu pobedu nad slavnim rivalom. Izabranici Šarunsa Jasikevičijusa slavili su sa ubedljivih 97:72, najviše zahvaljujući fenomenalnoj igri u drugom poluvremenu i ofanzivnim skokovima (16:8).

Madriđani su bolje otvorili susret i ozbiljno su namučili domaće u prvoj deonici. Barselona nije pronalazila adekvatna rešenja u ofanzivi, što je rezultiralo sa samo 17 postignutih poena za 10 minuta igre. Tandem Musa-Hezonja blistao je u uvodnim momentima susretima i delovalo je da će Katalonci teško izbeći poraz.

Ipak, brzo se probudila Barselona i već do odlaska na najdužu pauzu nadoknadila -7. Jasikevičijus je nadmudrio Ćusa i uspeo da iskoristi sve slabe tačke kraljevskog kluba u drugom poluvremenu.

Katalonci su dominirali na skoku, a postigli su čak 31 poen u trećoj deonici. Bilo je to 10 NBA minuta za domaće, a Madriđani nisu uspeli da se oporave do kraja utakmice.

Barselonu je do pobede i prvog mesta na tabeli predvodio fenomenalni Nikola Mirotić sa učinkom od 17 poena i pet skokova. Satoranski je dodao 16, a Laprovotila 11 poena.

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter