0
Evropske lige

FOTO: Twitter/@ErlingHaaland

SITI DIŠE ZA VRATOM ARSENALU: „Građani“ sigurni protiv Lestera!

Objavljeno: 15.04.23 u 20:45

Direktan duel između Sitija i Arsenala će po svemu sudeći biti presudan u borbi za titulu

Fudbaleri Mančester Sitija slavili su na Etihadu protiv Lestera 3:1 u okviru 31. kola Premijer lige. Oni su tako 8 kola pre kraja prvenstva prišli prvoplasiranom Arsenalu na samo 3 boda zaostatka.

Ceo posao, izabranici Pepa Gvardiole, završili su u prvih 25 minuta igre. Već u petom minutu, Džo Stouns je sa ivice kaznenog prostora lepim udarcem načeo „lisice“. U 11. minutu igrač Lestera je igrao rukom u svom šesnaestercu ali je sudija odmahnuo rukom i rekao da nema penala.

Ipak, iz VAR sobe su reagovali i odlučili da je bilo elemenata za penal pa je Erling Haland bio siguran sa bele tačke i duplirao vođstvo svoje ekipe. Isti fudbaler je u 25. minutu, na lepu asistenciju Kevina De Brujnea, poslao loptu u donji desni ugao i matirao Iversena.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI:

Domaći su malo podigli nogu sa gasa a Gvardiola je u drugom poluvremenu dao šansu igračima koji inače ne dobijaju toliko minuta. Poraz gostiju je ublažio Keleči Ihenačo u 75. minutu, nakon što se lopta srećno odbila do njega i zatresao praznu mrežu.

Siti sada ima 70 bodova i nalazi se na drugom mestu, dok je Lester pretposlednji sa 25 bodova, 2 manje od Evertona koji je van zone ispadanja.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter