0
Tenis

FOTO: TSS

DALE SU SVE OD SEBE: Mladost Srbije najavila bolju budućnost! (VIDEO)

Objavljeno: 15.04.23 u 16:13

Poraz Srbije!

Bili Džin King kup reprezentativke Srbije nisu uspele da preko baraža u Antaliji dođu do plej-ofa za Svetsku grupu, koji je na programu u novembru. Srpska mladost je najavila da je pred njom svetla budućnost, ali protiv iskusnijih Holanđanki nije pomogla ni Olga Danilović. Srbija će i naredne godine da zaigra u Prvoj grupi Evro-afričke zone.

Prvo je Lola Radivojević izgubila posle velike borbe u prvom setu od Suzan Lamens – 6:7(4), 0:6, pa je Olga Danilović donela nadu da se odlučuje u dublu trijumfom nad Lesli Patinama Kerhove – 6:2, 7:6(5). Međutim, dubl Danilović/Kozarov nije uspeo da donese odlučujući poen protiv holandskog tandema Lamens/Šurs – 5:7, 6:7(3).

FOTO: TSS

 

Selektor Dušan Vemić može da bude zadovoljan. Nije mogao zbog povrede da računa na najboljerangiranu igračicu Aleksandru Krunić, koja je savetodavno i moralno pomagala mlađim saigračicama. Zato su tinejdžerke Mia Ristić (16) i Lola Radivojević (18) u prva četiri kola upisale po sva četiri trijumf nad bolje rangiranim i iskusnijim rivalkama iz Bugarske, Norveške, Hrvatske i Danske, ali su ih savladale iskusnije Šveđanke u poslednjem, 5. kolu takmičenja po grupama.

Katarina Kozarov je igrala dubl na svih šest mečeva, upisala tri trijumfa sa Olgom Danilović protiv Hrvatske, Danske i Švedske, a doživela po poraz u tandemu sa svakom od tri saigračice u druga tri meča.

FOTO: TSS

 

U plej-of za plasman u kvalifikacije za popunu Svetske grupe u novembru plasirale su se Mađarska, Švedska i Holandija, dok se u Drugu grupu Evro-afričke zone sele Hrvatska i poraženi iz duela EgipatDanska.

BONUS VIDEO:

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter