0
Fudbal

FOTO: FK Crvena zvezda

PREDIVAN GEST: Crvena zvezda ulepšala Uskrs deci bez roditeljskog staranja! (VIDEO)

Objavljeno: 14.04.23 u 16:10

Mališani presrećni!

Fudbalski klub Crvena zvezda je uoči velikog hrišćanskog praznika Uskrsa koji se slavi u nedelju, ugostio nezbrinutu decu iz Dečjeg sela “Dr. Milorad Pavlović” iz Sremske Kamenice, domova za nezbrinutu decu Beograda, dečake i devojčice bez roditeljskog staranja iz Srpske Crnje, mališane iz organizacije RO-DE za decu bez roditelja, decu iz Specijalne ustanove „Dr. Nikola Šumenković“ iz Stamnice, najmlađe iz Svratišta Beograd, kao i članove Ustanove za odrasle i starije „Gvozden Jovančićević“ iz Velikog Popovca i priredio druženje sa igračima na atletskoj stazi podno severne tribine stadiona „Rajko Mitić“.

Crvena zvezda je sada već tradicionalno po treći put organizovala događaj farbanja uskršnjih jaja na Marakani, a ovoga puta na naše veliko zadovoljstvo smo ugostili oko 150 mališana.

FOTO: FK Crvena zvezda

 

Ovogodišnja akcija je tako prevazišla sve prethodne, kada je u pitanju odziv organizacija koje vode brigu o deci bez roditeljskog staranja. Zvezda je na ovaj način još jednom potvrdila da je društveno-odgovorna ustanova, kao i da je vreme praznika pravi momenat da se skrene pažnja na najugroženije članove našeg društva.

Deca su imala priliku da uživaju u uskršnjem druženju sa fudbalerima Crvene zvezda, koji su zajedno sa njima farbali jaja za prestojeći pravoslavni praznik. Kapiten Milan Borjan, Aleksandar Katai, Nemanja Milunović, Slavoljub Srnić, Nikola Vasiljević, Strahinja Eraković, Jegor Prucev, Osman Bukari, Kings Kangva, Lazar Nikolić, Stefan Mitrović, Srđan Mijailović i Nikola Mituljikić su bili veoma raspoloženi za fotografisanje sa najmlađima, kao i partiju fudbala, koju su odigrali na male goliće sa dečacima i devojčicama.

FOTO: FK Crvena zvezda

 

Sjajna atmosfera je bila uočljiva na svakom koraku tokom dvočasovnog druženja na Marakani, a pokloni koje je Zvezda pripremila su obradovali decu koja su stvorila nezaboravnu uspomenu. Pred sam kraj boravka na stadionu „Rajko Mitić“, mališani su se okrepili uz sendviče koje su crveno-beli za njih pripremili, a zatim se uputili ka Hramu Svetog Save, gde su uz vodiča obišli najveći srpski pravoslavni hram.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter