0
Košarka

FOTO: ABA liga/Dragana Stjepanović

POZNAT PRVI FINALISTA ABA 2 LIGE: Krka na korak od povratka u regionalnu elitu, evo ko može da im bude rival!

Objavljeno: 14.04.23 u 19:12

Zasluženo su slavili.

Košarkaši Krke iz Novog Mesta, prvi su finalisti NLB ABA 2 lige, nakon što su u polufinalu savladali ekipi Podgorice rezultatom 86:74 (24:21, 28:23, 14:16, 20;14). Slovenačka ekipa, tako se nalazi na korak od povratka u regionalnu elitu, a treba napomenuti da su u 2 dana ranije u četvrtfinalu bili bolji od još jedne crnogorske ekipe – Sutjeske.

Rival u borbi za direktan povratak u AdmiralBet ABA ligu biće im bolji iz duela Helios Sans DomžaleŠiroki, koji je na programu od 20 časova. Ono što je važno istaći jeste da se finalni turnir ABA 2 lige igra u Sloveniji, ali u dvorani Domžale, gde Helios Sansi imaju značajnu podršku publike.

FOTO: ABA liga/Dragana Stjepanović

Osvajač trofeja ABA 2 lige, direktno će se plasirati u ABA ligu, dok će se drugoplasirana ekipa sastati sa ekipom koja takmičenje u ABA ligi završi na pretposlednjem mestu, u baražu koji će odlučiti koji će tim igrati prvo po snazi regionalno takmičenje.

Što se tiče samog meča između Krke i Podgorice, najefikasniji u pobedničkom timu bio je Jan Špan sa 21 poenom, dok je Vučić dodao 15, a veteran Stipčević 13 koševa. Na drugoj strani, istakao se Filip Anđušić sa 16 i Bogavac sa 15 poena.

BONUS VIDEO:

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter