2
Evroliga

Danilo Andjusic (C) celebrates after winning the 2022/2023 Turkish Airlines EuroLeague Regular Season match between Partizan Mozzart Bet Belgrade and Real Madrid on March 31, 2023 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

PARTIZAN OSTAO BEZ ŠANSE ZA PETO MESTO: Crno-bele u TOP 8 čeka Real Madrid ili Barselona!

Objavljeno: 13.04.23 u 23:50

Zvezda je pobedila, ali i Makabi

Košarkaši Partizana su večeras pratili nekoliko duela poslednjeg 34. kola Evrolige u nadi da bi na kraju mogli da dođu do pete pozicije i duela sa Monakom u plej-ofu.

Nažalost, crno-belima su se poklopila samo dva od tri potrebna rezultata. Na prvom mestu Crvena zvezda je uspela da savlada Fenerbahče i tako tursku ekipu eliminiše iz ove borbe.

Nakon toga Baskonija je zaustavljena protiv Olimpijakosa, koji je pobedom došao do sigurne prve pozicije, ali je sve propalo u Izraelu.

Tamo je Makabi na svom parketu posle prave drame i produžetka uspeo da napravi ozbiljan podvig i savlada Real Madrid, pa je tako sebi zakucao petu poziciju na kraju regularnog dela.

Iako, bi Partizan sutrašnjom pobedom protiv Panatinaikosa izjednačio skor 20-14 sa „ponosom Izraela“ oni zbog koš razlike od -1 neće moći da završe iznad Makabija.

Ipak, u slučaju pobede crno-belih nad „zelenima“ oni bi sigurno bili šestoplasirani i prema tome će u plej-ofu igrati protiv Barselone koja se nalazi na trećem mestu.

Sa druge strane ako Partizan doživi poraz biće sedmi i u tom slučaju će im rival biti Real Madrid, koji su nedavno pobedili u beogradskoj „Štark areni“.

Borba za TOP 8 još uvek nije gotova pošto sutra igra Žalgiris svoj meč protiv Bajerna i litvanskoj ekipi je neophodna pobeda kako bi na kraju završili ispred Baskonije, koja će se sigurno nadati nekoj motivaciji „bavaraca“ u ovom duelu.

BONUS VIDEO:

VESTI O PARTIZANU:

1
0

2 Komentara

  1. Ako moras da progutas zabu progutaj prvo onu najvecu.Posle cemo ove manje lakse u polufinalu i finalu,mlslim na Barsu i Olimpijakos.Zna ZOC kako se to radi.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter