0
Evroliga

Head coach Oded Kattash (C) Bonzie Colson (L) Darrun Hilliard and Lorenzo Brown (R) during the Turkish Airlines EuroLeague match between Partizan Mozzart Bet Belgrade and Maccabi Playtica Tel Aviv at Stark Arena on November 18, 2022 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

KAKVO VEČE U EVROLIGI: Makabi nakon produžetka obezbedio 5. mesto, Olimpijakos zasluženo slavio protiv Baskonije! (VIDEO)

Objavljeno: 13.04.23 u 22:41

Zanimljivi mečevi u najkvalitetnijem takmičenju u Evropi.

Košarkaši Makabija iz Tel Aviva savladali su ekipu madridskog Reala nakon 45 minuta igre, rezultatom 100:94 u okviru poslednjeg kola Evrolige. Ovim trijumfom, izraelski tim je osigurao 5. mesto i već sada je izvesno da će se u TOP 8 fazi sastati sa ekipom Monaka.

Gledali smo izuzetno neizvesnu utakmicu, ekipe su se smenjivale u vođstvu, što je na kraju dovelo i do produžetka. Tamo se bolje snašla domaća ekipa, a poseban hendikep za Real, nastupio je kada je Tavares dobio peti faul.

Najefikasniji u ekipi Makabija bio je Lorenco Braun sa 22 poena, ali je utakmicu završio ranije zbog povrede. Sa druge strane Jabusele je postigao 25, a Musa 20 koševa.

Što se tiče meča između Olimpijakosa i Baskonije, ekipa Jorgosa Barcokasa, nije želela nikakve kalkulacije, pa je zasluženo trijumfovala. Rezultat je bio 86:78, za sada zvanično prvoplasirani tim nakon prve faze Evrolige.

Domaće je do pobede predvodio fenomenalni Saša Vezenkov sa 23 koša i 10 skokova, dok je na drugoj strani Hauard brojao do 29 poena.

SVI REZULTATI:

Alba Berlin – Asvel 88:71
Crvena zvezda – Fenerbahče 91:89
Olimpijakos – Baskonija 86:78
Makabi Tel Aviv – Real Madrid 100:96
Virtus Bolonja – Olimpija Milano 89:84

BONUS VIDEO:

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter