0
Ostali sportovi

FOTO: STARSPORT

SRBIJA OVERILA PLASMAN NA SVETSKO PRVENSTVO: Turska još jednom savladana – oprostile se najiskusnije! (FOTO)

Objavljeno: 12.04.23 u 19:44

Ubedljiva pobeda i emotivni momenti!

Ženska rukometna reprezentacija Srbije savladala je Tursku rezultatom 32:25 (16:15) u revanš meču na Banjici i obezedila plasman na Svetski šampionat koji se krajem godine igra u Švedskoj, Danskoj i Norveškoj.

Fantastičnu atmosferu i veliki rezutat krunisao je i emotivni oproštaj pet igračica – Jovana Stoiljković, Kristina Liščević, Jelena Lavko, Tamara Radojević i Kristina Graovac odigrale su svoj poslednji meč u dresu Srbije. U opravdanom odsustvu predsednice Milene Delić, uramljene dresove, plakete i cveće uručio im je Generalni sekretar RSS, gospodin Svetozar Stanković.

FOTO: STARSPORT

Srbija je na startu meča izašla u sledećem sastavu: Graovac na golu, Radosavljević i Janjušević na krilnim pozicijama, kapiten Stoiljković, Liščević i Lavko kao bekovi i Jovana Milojević na pivotu.

Kapiten Stoiljković otvorila je meč golom u prvo napadu Srbije, a već u narednom prelepo je lobovala golmanku Turske i upisala i drugi pogodak na svoj konto.

Usledio je period ujednačene igre, gol za gol, a od 13. minuta gošće su uspele i da povedu po prvi put na meču. Srpske reprezentativke imale su problema sa efikasnošću, ali su posle pet minuta konsolidovale redove i preuzele kontrolu nad igrom.

Najpre je Stoiljković povratila vođstvo na stranu Srbije. Potom je Radojević povećala prednost, njena sestra Graovac upisala odbranu na drugoj strani i omogućila novi napad. Radojević je ponovo blistala, uputila je fantastičan pas iza leđa i asistirala Sanji Radosavnjević za novi pogodak.

U igru je potom ušla i mlada nada Dunja Tabak i svojim golom donela srpskom timu najveću prednost od starta meča, 13:9.

Međutim, odmah potom zaradila je i isključenje te su Turkinje iskoristile igrača više i vratile se rezultatski u igru.

FOTO: STARSPORT

U poslednjem minutu prvog dela igre, Graovac je upisala još jednu u nizu fantastičnih odbrana, a Radosavljević je postigla pogodak za vođestvo na poluvremenu 16:15.

Selektor Bregar odlučio se za samo jednu promenu u odnosu na početak meča, u drugom poluvremenu Risović je zamenila Graovac na golu.

Upravo je popularna Zmajče otvorila drugi period igre odbranom i nagovestila potpuno drugačiju sliku Srbije.

Razigrale su se najbolje srpske rukometašice i redom rešetale mrežu turskog gola. Kapiten Stoiljković ponovo je otvorila svojim golom, a pratile su je Liščević, Lavko, Radosavljević, Milojević i Janjušević.

FOTO: STARSPORT

Na terenu je postojala samo jedna ekipa, blistala je Risović na golu, a selektor Bregar sve do završnih minuta dao je šansu mlađim i manje iskusnim igračicama dok je sa klupe stizala prelepa slika podrške petorke koja se oprašta.

U završnici su ponovo stupile na scenu i fantastičnim cepelinom Jelene Lavko na asistenciju Kristine Lišćević postavile konačan rezultat, 32:25, i slavlje je moglo da počne.

2
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter