0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: ABA liga/Dragana Stjepanović

SRBIJA MOŽE DA IZGUBI EKIPU U ABA LIGI: Zlatibor poražen u četvrtfinalu ABA 2 lige – Borac na velikom ispitu!

Objavljeno: 12.04.23 u 16:58

Težan posao očekuje Čačane.

Aktuelni šampion NLB ABA 2 lige Zlatibor, poražen je već u četvrtfinalu tog takmičenja od ekipe Podgorice sa 89:64. Samim tim, u borbi za trofej tog takmičenja, više nema srpskih timova, pa bi ukoliko Borac ispadne iz AdmiralBet ABA lige, Srbija ostala sa samo 4 tima u regionalnom takmičenju.

Čačane u poslednjem kolu očekuje izuzetnotežak meč protiv Budućnosti, dok će im glavni rival za opstanak, ekipa MZT-a, odmeriti snage sa Cibonom. U slučaju da srpski tim izgubi, a makedonski slavi, Zlatibor bi ispao iz lige, direktno. Ipak, ako se desi iznenađenje, da Borac savlada Budućnost, ili da Cibona pobedi MZT, Čačani bi igrali baraž za opstanak protiv finaliste ABA 2 lige.

FOTO: Borac Mozzart/Duško Radišić

Što se tiče same utakmice između Zlatibora i Podgorice, srpska ekipa nije prikazala svoju igru, gotovo ni u jednom momentu meča. Prva deonica, završena je dvocifrenom prednošću za Podgoricu, dok je na poluvremenu bilo +9 za tim iz Crne Gore. Ta prednost, rasla je do samog kraja utakmice i bilo je jasno da će srpski tim, učešće u ovogodišnjoj ABA 2 ligi, na iznenađenje svih završiti prerano.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Bogavac sa 20 poena, dok je Fofana ubacio 19. Na drugoj strani, istakao se Votson sa 17 i Brano Đukanović sa 16 koševa.

BONUS VIDEO:

0
1

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter