0
Rukomet

FOTO: RSS

RUKOMETAŠICE SRBIJE VODE POSLEDNJU BITKU ZA PLASMAN NA SVETSKO PRVENSTVO: Dočekuju Tursku!

Objavljeno: 12.04.23 u 10:40

Kraj reprezentativne karijere za nekoliko igračica.

Rukometašice Srbije dočekuju Tursku večeras od 18 časova u revanš meču baraža za plasman na Svestko prvenstvo. One su u prvoj utakmici trijumfovale rezultatom 33.24. Selektor reprezentacije Srbije Uroš Bregar rekao je da nas čeka nova era ženskog rukometa.

-Želim ovom prilikom da se zahvalim najiskusnijim igračicama što su prihvatile poziv da dođu da pomognu. Čeka nas nova era ženskog rukometa što se vidi kroz mlade igračice koje su već dobile priliku. Dobro smo se spremali ovih nekoliko dana i očekujemo ozbiljnu utakmicu kojoj pristupamo maksimalno oprezno. – rekao je Bregar.

Osim što trijumfom žele da završe ovaj kvalifikacioni ciklus, utakmicom na Banjici oprostiće se pet iskusnih reprezentativki (Liščević, Stoiljković, Lavko, Graovac, Radojević), od kojih čak tri iz selekcije koja je pre deset godina osvojila svetsko srebro (Stoiljković, Liščević i Lavko).

Kristina Liščević je istakla da je jako srećna što će kraj reprezentativne karijere biti baš tamo gde je i počela sa nacionalnim timom.

-Moram priznati da me čini jako srećnom što će kraj reprezentativne karijere biti baš na Banjici, to je teren na kojem sam i počela sa nacionalnim timom. Spremali smo se za ovaj dvomeč, napravili razliku koja će nam omogućiti da uživamo u utakmici kod kuće i da se oprostimo na pravi način. Uvek je bilo veliko zadovoljstvo igrati za Srbiju. Hvala reprezentaciji što je uvek računala na nas, a mladim devojkama želim mnogo uspeha u budućnosti. – zaključila je Liščević.

Takođe, i kapiten Srbije Jovana Stoiljković će odigrati poslednji meč i dodala je da će biti emotivno.

-Plus devet golova je razlika koja nam omogućava da budemo korak bliže cilju, očekuje nas dobra utakmica u kojoj će Turska pokušati da iznenadi i napravi preokret. Mi smo se maksimalno pripremile da to onemogućimo. Uvek je bila čast igrati za reprezentaciju i tako će biti i u ovom poslednjem susretu. Biće emotivno, ali cilj nam je da reprezentativnu karijeru završimo na lep način. – istakla je Jovana.

Rukometni savez Srbije je omogućio besplatan ulaz uz obavezne ulaznice koje se preuzimaju na dan utakmice.

BONUS VIDEO:

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter