0
Evrokupovi

FOTO: Real Madrid C.F. @realmadrid/ Twitter screenshot

REAL KORAK BLIŽI ODBRANI TITULE: Benzema i Asensio srušili nemoćni Čelsi! (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 12.04.23 u 22:57

Rutinska pobeda kraljevskog kluba!

Žreb najprestižnijeg evropskog fudbalskog takmičenja spojio je u četvrtfinalu ekipu aktuelnog šampiona Starog kontinenta, Real Madrid i engleskog predstavnika Čelsi. Prvi duel u španskoj prestonici počeo je tačno u terminu od 21 čas, kada je arbitar Leteksijer izveo igrača oba sastava na teren.

Posle nešto više od 90 minuta nadigravanja na stadionu ‘Santijago Bernabeu’ domaćin je načinio veliki korak ka odbrani titule. Madriđani su slavili sa sigurnih 2:0 golovima Karima Benzema i Marka Asensija.

Uprkos ogromnim ulaganjima tokom zimskog prelaznog roka, londonski tim pruža izuzetno loše partije ove sezone. Uloga favorita bez dileme pripala je madridskom velikanu, koji je taj epitet počeo da opravdava od samog starta meča.

Real je do prednosti stigao u 22. minutu, nakon fenomenalne akcije. Dani Karvahal je sa sredine terena poslao fantastičnu dugu loptu u srce kaznenog prostora Čelsija. Vinisijus Žunior se odlično snašao i proturio loptu do Karima Benzeme.

Legendarni Francuz, osvajač Zlatne lopte, odradio je najlakši deo posla i zatresao mrežu gostujućeg tima.

Ben Čilvel je u 59. minutu značajno olakšao posao izabranicima Karla Anćelotija. Zbog izuzetno grubog starta engleski reprezentativac je ‘zaradio’ direktan crveni karton i ostavio Čelsi sa igračem manje u polju.

Konačan rezultat postavljen je u 74. minutu. U ulozi asistenta ponovo se našao brzonogi Brazilac, Vinisijus Žunior, a preciznim udarcem sa ivice šesnaesterca Čelsi je nokautirao Marko Asensio.

Revanš meč u Londonu na programu je 18. aprila u standardnom terminu (21:00):

BONUS VIDEO:

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter