0
AdmiralBet ABA Liga

Head coach Nenad Stefanovic and Paulius Valinskas during the Aba League Season 2022-2023 match between Partizan and FMP Zeleznik at Stark Arena on December 19, 2022 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

NOVI ODLAZAK IZ FMP-A: Nakon Jankovića, klub napušta jedan od najboljih igrača!

Objavljeno: 12.04.23 u 17:43

Saradnja je sporazumno raskinuta.

Košarkaši FMP Meridiana iz Železnika, odlučili su da sporazumno raskinu saradnju sa Litvancem Pauliusom Valinskasom, jednim od najboljih igrača ove godine. Nakon što je saradnja završena i sa Nikolom Jankovićem pre samo 2 dana, klub i Valinskas su doneli zajedničku odluku o rastanku.

– Doprinos Valinskasa je nemerljiv u ostvarivanju odlčnih rezultata u sezone i nema sumnje da bi nastavio u istom ritmu da ga povreda nije odvojila od terena, ispostaviće se do kraja sezone. KK FMP se ovom prilikom zahvaljuje Valinskasu na izvanrednom i profesionalnom odnosu prema Klubu, kao i izuzetnom pristupu svakom treningu i utakmici. Želimo mu puno zdravlja i uspeha u nastavku karijera. Vale, hvala – piše u saopštenju FMP-a.

Valinskas je u dosadašnjem toku AdmiralBet ABA lige prosečno beležio 14.6 poena i 4.9 asistencija, na 19 utakmica, koliko ih je odigrao. Ipak, Litvanac je poslednju utakmicu u regionalnom takmičenju odigrao 11. februara protiv Cedevita Olimpije, dok je potom doživeo povredu, zbog koje je propustio samu završnicu prvog dela sezone.

FMP Meridian se trenutno nalazi na 5. poziciji u AdmiralBet ABA ligi, sa skorom od 13 pobeda i 12 poraza, dok u poslednjem kolu dočekuju Mornar iz Bara.

BONUS VIDEO:

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter