0
Fudbal

FOTO: HotSport

KONAČNO ZADOVOLJSTVO I NA ČAIRU: Radnički slavio u Nišu posle 67 dana! (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 12.04.23 u 18:32

U okviru poslednjeg 30. kola Mozzart Bet Suprelige Srbije od 16 časova niški Radnički je na gradskom stadionu ‘Čair’ savladao Javor iz Ivanjice, 1:0.

Prvo poluvreme:

Od samog starta igrači Radničkog su imali bolju inicijativu i veći posed lopte. U prvih 10 minuta nezanimljiva igra. U 11. minutu iz prve prilike, domaći postižu pogodak. Stojanović je uputio pas do Pavlovića, a ovaj odigrao dupli pas sa Škrbićem i onda prodor po levoj strani Pavlovića koji je na peterac pronašao upravo Škrbića koji postiže pogodak za vođstvo Nišlija od 1:0

U nastavku igralo se na sredini, Radnički je držao loptu u svom posedu. Marjanović je u 21. minutu pokušao domaće dovede do veće prednosti, njegov šut sa distance je otišao preko gola.

Minut kasnije prva prilika za Javor. Greška odbrane Nišlija i Bosić je uzeo loptu šutirao, ali je Rosić bio na visini zadatka.

Radnički je u 28. minutu stvorio novu priliku kada je Petar Mićin proigrao Pejovića, a ovaj šutirao iz velike daljine, ali je Manojlović odbranio njegov šut.

Sava Petrov je u 33. minutu domaće doveo u priliku prodorom po desnoj strani, šutirao je u suprotan ugao, ali Manojlović hvata loptu.

U nastavku uglavnom igra na sredini terena sa dosta faulova. Do kraja poluvremena, Javor je stvorio šansu u 44. minutu. Gojković je uputio centaršut sa desne strane, ali je Dukure šutirao glavom preko gola. Na odmor su domaći otišli sa golom prednosti (1:0).

FOTO: HotSport

 

Drugo poluvreme:

U drugom delu Radnički je prepustio inicijativu Javoru. Imali su domaći šansu u 47. minutu kada su odigrali dupli pas Basile i Petrov, a Basile šutirao pore gola.

Već u 51. minutu Mićin je uposlio Stojanovića, a on šutirao pravo u golmana.

Minut kasnije kontra domaćih Mićin je probio po desnoj strani i šutirao, ali pravo u golmana.

U 58. minutu šansa za goste, Miletić je oprobao svoj šut, ali je Rosić odbranio. Nakon kornera lopta se odbija do Ilića koji šutira sa distance, Rosić hvata živu.

Minut kasnije šansa za domaće. Petrov je imao prodor po levoj strani i dodao je Pavloviću, ali je šutirao u golamana.

U nastavku uglavnom se igralo na sredini gde je Javor imao više loptu posedu. U 79. minutu Dukure je proigrao Gojkovića na desno strani koji je uputio centašut na drugu stativu, ali je Kembem glavom prebacio preko gola. Minut kasnije Javor je posle kornera imao sjajnu šansu, ali je Pejović izbacio sa gol linije.

U finišu utakmice šansa za Radnički. Belaković je imao prodor po desnoj strani ostavio loptu za Belakovića, a ovaj šutirao pored stative.

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter