1
Evroliga

FOTO: Youtube / BC Partizan TV/ Screenshot

ANĐUŠIĆ DAO IZJAVU NOSEĆI ZANIMLJIVU MAJICU: U Partizanu je napravili kao odgovor na prozivke! (VIDEO)

Objavljeno: 12.04.23 u 22:08

Detalj koji je svima zapao za oko!

Košarkaši Partizana Mozzart Bet u petak od 20 časova i 30 minuta dočekuju ekipu Panatinaikosa u poslednjem kolu regularnog dela Evrolige.

Crno-beli su obezbedili Top 8, ali im potencijalna pobeda nad Zelenima iz Atine može doneti bolju poziciju pred plej-of.

Danilo Anđušić se u izjavi za klupsku televiziju prisetio svog boravka u prethodna dva mandata, te istakao da je sada sazreo igrač. Košarkaš crno-belih izabrao je zanimljivu majicu za ovaj intervju. Naime, on je na pitanja odgovarao noseći majicu sa grbom Partizana koji je u bojama Kameruna, što je svojevrsni odgovor na prozivke.

Ovo je treći put da se vraćam, kad god sam bio, bilo je drugačije. Prvi put sam bio mlad, perspektivan, tad je sve počinjalo i Evroliga i osećaj igranja pred navijačima i atmosfera. Mislim da je to bilo godidnu dana nakon F4, tad je bilo posebno. Drugi put kad sam se vratio, vratio sam se sa nekim iskustvom iz inostranstva i dalje u mladim godniama, ali ne u tako dobroj situaciji u klubu. Vratio sam se jer sam hteo da pomognem koliko mogu, nije bilo baš sve najsjajnije, to je možda najteža situacija u košarkaškom klubu u istoriji. Ovaj treći put sam se vratio kao sazreo igrač i čovek sa dosta iskutsva i spreman na sve što nosi igranje na ovom nivou. Tri različite situacije, što se tiče kluba sada i pre, ne može da se poredi. Sada je sve drugačije, na višem nivou je, oseća se prisustvo Željka i nove uprave koja želi da digne klub na taj neki visoki nivo, da se što više približimo najvećim ekipama u Evropi, iako nam je po titulama tu u mestu. Tri različite situacije – započeo je Anđušić.

Potom je pričao i o atmosferi u timu, za koju je istakao da je možda i najbolja u kojoj je igrao u svojoj karijeri.

Atmosfera je sjajna, možda i najbolja koju sam imao u karijeri, a promenio sam mnogo klubova i zemalja, sjajno se slažemo, to se vidi na utakmicama i treninzima i posle utakmice, to se oseća kroz te utakmice te pobede, tako da, verujem da je ta atmosfera ključ ovakvih rezultata koje pravimo. Nema šta da se priča o tome, to osećaju navijači, kada prilaze, kada dolaze ka nama, kažu da se oseća i na tribinama. Jako nam je drago da je to tako i nadam se da ćemo što duže ostati u ovakvom sastavu. Što se druženja tiče, jako je teško izdvojiti nekog, družimo se svi van terena, možda Papapetru i Jam Madar, ali često smo svi zajedno, imamo odličnu atmosferu. – dodao je košarkaš Partizana.

Danilo Andjusic (C) celebrates after winning the 2022/2023 Turkish Airlines EuroLeague Regular Season match between Partizan Mozzart Bet Belgrade and Real Madrid on March 31, 2023 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Prija mu životu Beogradu, kaže da je sve mnogo lakše kada si kući.

Ja s ove tačke gledište posle nekoliko meseci jako prija i meni i mojoj porodici, kada si kući sve je drugačije i sve je lakše, supruga sa svojim poslom, deca u vrtiću, svi su tu. To je nešto što je teško imati kada igraš u inostranstvu i to nam je nedostajalo sve ove godine. Uživamo u svakom trenutku, uživam što sam ponovo tu, pogotovo van tereba, ali i na terenu, ali ponovo osećati naboj sa tribina, a i pritisak velikog kluba, to je poseban osećaj i razlog zašto sam se vratio i zato sam tu u svom gradu. – istakao je prvotimac crno-belih.

Anđušić se zahvalio i navijačima Partizana za podršku koju pružaju njemu i saigračima.

Prvo moram da se zahvalim, nemam poruku, jer ono što pokazuju i podršku koju pružaju, šta god rekao i tražio, on irade to pet puta bolje i to su dokazali na svakoj utakmici Evrolige, već i na svakoj utakmici ABA lige, poručio bih da nastave da vreuju i da nas podržavaju kao i do sada, meni lično i nama kao timu znači i to nas diže i to nas nosi, a uz takve navijače možemo mnogo toga. Zahvalio bi im se još jednom i rekao bih da nastave tako – rekao je o navijačima, pre nego se osvrnuo i na saigrače.

Košarkaš Parnog valjka smatra da njegov tim ove sezone može daleko.

Pa može daleko, ostvarili smo prvi cilj, to je plej-of Evrolige, mi se ne zadovoljamo tim stvarima, biće teško. Ne zaustavljamo se, sanjamo taj fajnal-for, to je motivacija i bilo bi glupo da kažemo da ne sanjamo, borićemo se i videćemo domet u Evroligi. Mislim da možemo mnogo i da ćemo mnoge izjednačiti. U ABA ligi je cilj titula, prvo da zadržimo prvo mesto, a i da osvojimo tu titulu posle toliko godina. – zaključio je Anđušić.

 

35
2

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter