9
Evroliga
Nebojša Čović

FOTO: Starsport

ZVEZDA OD SLEDEĆE SEZONE U ARENI: „Želimo iste uslove kao Partizan“! (VIDEO)

Objavljeno: 11.04.23 u 11:15

Arena će po svemu sudeći imati dva Evroligaša sledeće sezone

Prvi čovek KK Crvena zvezda, Nebojša Čović, gostovao je na „Prvoj“ televiziji gde je pričao o aktuelnim dešavanjima.

Za početak je čestitao Partizanu na velikom uspehu i ulasku u Top 8 Evrolige.

– Stvarno iskreno čestitam Partizanu na plasmanu u Top 8, verujem da mogu da naprave i korak dalje. Zvezda će protiv Fenerbahčea igrati maksimalno, pozivamo navijače da budu uz nas i na mečevima Evrolige i ABA i KLS. Mi smo rekli da ćemo pokušati da uđemo u Top 8, ponašamo se realno, ne živimo u virtuelnom svetu. Ponašamo se u skladu sa svojim mogućnostima. Osvojili smo prošle sezone triplu krunu i završili smo sezonu tako što smo ostali dužni igračima i trenerima nekih pet plata – rekao je Čović i dodao:

Kada pravite tim, morate to da radite ranije, mi smo morali da plaćamo neke naše obaveze, to ne umanjuje našu zahvalnost od pomoći države. Postavili smo tim, krenuli sa takvim stručnim štabom, onda smo u toku sezone kombinovali tim, promenili trenera, doveli Vildozu, došao je Kampaco, pa je došlo do saplitanja, javili su nam to španski prijatelji. Sve smo to prošli. Da smo imali sredstva, ostali bi Nikola Kalinić, Dejan Davidovac, Ostin Holins, Nejt Volters, možda i Dejan Radonjić koji je očigledno napravio grešku odlaskom u Panatinaikos.

VESTI O ZVEZDI:

Mnoge navijače zanima da li je realno da Fakundo Kampaco ostane i sledeće sezone. Čović je rekao da će klub učiniti sve što je do njih da ubede Argentinca da ostane.

Treba pričati da bi se sačuvala ekipa i napravio kontinuitet. Zvezda nije sačuvala kontinuitet jer živi u realnom, a ne virtuelno msvetu. Mi ćemo učiniti sve napore da ostavimo i Kampaca i još neke igrače, kao i domaće igrače. Kada se peva ‘U boj krenite junaci’, to neko treba i da razume.

Novost je da se Crvena zvezda seli u beogradsku Arenu od sledeće sezone, jer žele iste uslove kao i Partizan.

Mi samo tražimo iste uslove. Da država za nas ima razumevanja narednih šest godina. Da za nas Arena na Novom Beogradu ima iste cene kao za Partizan jer ćemo sledeće sezone preći i sa mlađim i seniorskim timom u Arenu. Koliko znam ni Arena ni Pionir nisu vlasništvo ni Zvezde ni Partizana pa moramo imati iste uslove. Ako vas košta Arena sa svim utakmicama, mi kao klubovi treba da budemo transparentni, za tri sezone 73 miliona dinara. Sve utakmice, sve treninge seniorskog tima, mlađe kategorije, male sale i ostale stvari i vi platite samo tridesetak miliona. O čemu se radi? Idite pitajte Pionira da li Crvena zvezda duguje za svoje treninge, utakmice, priredbe, predstave – zaključio je Čović.

 

21
46

9 Komentara

  1. Ajde Ostoja sad i ti traži iste uslove: da nam se otpiše dug kao i Čovićevom fmp-u kome niko ne može da zabrani da se zove „crvena zvezdaIDEAZagreb“

    11
    2
    Odgovori
  2. Pošteno, Arena nije ničije vlasništvo i Zvezda ima pravo na Arenu. Zvezda je klub sa najdužom istorijom, klub koji je doneo košarku na ove prostore! Pokušali su da je ugase, ali nije im prošlo, pa sad mrze Čovića. Ako neko treba da kritikuje Čovića, to su navijači Zvezde, jer je mnogo toga mogao bolje, da nije bio škrt i dovodio jeftina pojačanja. Tek sad kad je Partizan napravio najskuplji tim u istoriji naše košarke, Čović se setio da i on može da troši…Možda prekasno?! Samo ne znam što oni mrze Čovića? Zato što nije dozvolio da Zvezda nestane? Zato što ih ka*a 10 godina? Ako je Zvezda Fmp kao što oni kažu, onda bi trebalo da slave Čovića?! Ali nisu svesni kakva bi liga bila bez Zvezde ili bez Partizana. Svaki normalan navijač želi jakog rivala, da bi i njegova ekipa bila bolja. Ali to su licemeri najgori, fudbalski klub su napustili, u Areni niko više da pomene AV, a i na porez su zaboravili

    1
    19
    Odgovori
    • Čovek vam lepo rekao da FMP samo menja ime a vi opet zvezda…Nego koja je to najduža tradicija ili istorija,šta ste sve osvojili ne računajući dva autoritarna komunistička režima?Po čemu i kome vas prepoznaje Evropa i svet?Sad vam ne valja Pionir a slavili ste kad je Partizan rešio Arenu,kao nikad nije tamo atmosfera kao ovde,biće prazna,nema tu pet pobeda …kad ono medjutim.Slobodno plači ,suze su ok.

      16
      1
      Odgovori
  3. O čemu pričaš ovaj narod vas izdržava još od vremena Dilasa. Potrosili ste ogromne pare ovog naroda a rezultati – ništa. ABA liga je vaša liga, zvezda je kontroliše više od deceniju.

    22
    4
    Odgovori
    • Vi ste otišli iz Arene zato što niste mogli da je napunite pa vam se nije svidelo da igrate u tim uslovima. Prema tome, dosta spinovanja, izvolte u Arenu, ko vam brani.

      14
      1
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter