0
Fudbal

FOTO: Starsport

SRĐAN BABIĆ NIJE ŽELEO DA KOMENTARIŠE PIKSIJEV SPISAK: „Sa Stankovićem nisam imao baš neku saradnju!“

Objavljeno: 11.04.23 u 12:18

Njegovo ime nije bilo na spisku.

Svašta je preturio preko glave Srđan Babić tokom svoje karijere. Posle osvajanja Mundijalita na Novom Zelandu, usledio je odlazak u Real Sosijedad gde se nije izborio za mesto pod Suncem, pa povratak u Srbiju i dolazak u Crvenu zvezdu, gde se nikada nije iskristalisao kao prvo rešenje u defanzivnoj liniji.

Tu nije kraj njegove fudbalske price, naravno, usledio je odlazak u Almeriju koja je bila član španske Segunde, odakle je počelo njegovo vaskrsenje – plasman u Primeru, kapitenska traka i, kao šlag na tortu – poziv u reprezentaciju Srbije i debi na Svetskom prvenstvu.

Ne baš omiljeni put da se dođe do uspeha, ali ga je stameni štoper prihvatio i uspeo je da izađe kao pobednik.

Babić je za Meridian sport pričao o aktuelnoj sezoni sa Almerijom, kapitenskoj traci, po prvi put se oglasio posle iznenađujućeg izostanka sa Piksijevog spiska za utakmice kvalifikacije za EURO, a dotakao se i perioda među crveno-belima i saradnje sa Dejanom Stankovićem.

Predrag Rajkovic (L) Milos Veljkovic (C) and Srdjan Babic odlazak fudbalske reprezentacije Srbije na FIFA World Cup 2022 Qatar at Sports center of Serbia Footbal Federation on November 15, 2022 in Stara Pazova, Serbia. (Photo by Narko Djokovic/Starsport.rs ©)

Mnoge je začudilo kada Babićevo ime nisu videli na spisku selektora Dragana Stojkovića za utakmice sa Crnom Gorom i Litvanijom u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Kao i veći deo javnosti, i sam fudbaler je bio zatečen.

„Iskreno, iznenadilo me je, ali ne bih da komentarišem. To je na drugima, nikada nisam voleo da komentarišem spisak i odluke, tako da ću to preskočiti.“

Posle odlične sezone u Portugalu sa Famalikaom bilo je prirodno da se očekuje veća šansa za njega među crveno-belima, ali je tada usledio rastanak.

„Razgovarao sam sa klubom, jer sam imao ponudu Brage da me Zvezda pusti odmah posle sezone u Portugalu. Međutim, odlučili su da me ne puste. Potom sam odigrao jednu utakmicu protiv Vojvodine i posle toga više nisam dobijao šansu, tako da sam video opet da ne ide kako treba i da je najbolje rešenje da se definitivno raziđemo.“

Što se tiče saradnje sa Dejanom Stankovićem, Babić je bio kratak i jasan.

„Nismo imali baš neku saradnju, a dalje ne bih da idem”, zaključio je Babić razgovor za Meridian sport.

BONUS VIDEO:

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter