3
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

ODLAGANJE UTAKMICE ILI SLUŽBENI REZULTAT!? Evo šta pravilnik FSS kaže kada su u pitanju dešavanja poput današnjih na Banovom brdu!

Objavljeno: 11.04.23 u 20:23

Pravila su jasna.

Poslednje, 30 kolo Mozzart bet Superlige Srbije, donelo je mnotšvo zanimljivih duela, ali po kvalitetu i značaju svakako se izdvaja derbi na Banovom brdu. Fudbaleri Čukaričkog i Partizana, u terminu od 18 časova, počeli su veliku bitku za mesto koje garantuje učešće u Evropi i potencijalnu drugu poziciju koja vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona, ali nisu dobili priliku da je završe.

Utakmica je nakon sukoba policije i navijača Partizana prekinuta, a ista će biti nastavljena sutra od 15h na ‘Banovom brdu’. Što se tiče pravila, u pravilniku FSS stoji:

FOTO: STARSPORT

‘Ako je utakmica prekinuta ili se ne odigra zbog incidenta, fizičkog napada na sudije, nereda, nedovoljnog broja igrača, nepoštovanja odluke sudije da isključeni igrač napusti teren i dr, a utvrdi se da je za prekid utakmice kriv jedan od klubova učesnika, utakmica će se registrovati sa 3:0 (par­forfe) u korist protivničkog kluba ukoliko do prekida igre nije postignut bolji rezultat.

Ako takmičarski organ utvrdi da za prekid igre nije kriv ni jedan od klubova učesnika, odnosno da su za prekid podjednako kriva oba kluba, i da je organizator utakmice preduzeo sve mere predviđene odlukom nadležnog takmičarskog organa o organizaciji i obezbeđenju reda na utakmicama određenog stepena takmičenja, nadležan takmičarski organ može odlučiti da se odigra nova utakmica ili prekinuta registruje postignutim rezultatom.

FOTO: STARSPORT

Ako je odlukom nadležnog organa određeno ponovno odigravanje utakmice stalnog takmičenja, na ponovljenoj utakmici mogu nastupiti svi igrači koji imaju pravo nastupa na dan odigravanja ponovljene utakmice.

U slučaju prekida utakmice zbog nereda ili ozbiljnih incidenata, nadležan disciplinski organ može suspendovati odgovarajući tim i zabraniti mu odigravanje utakmica na tom igralištu ili području za vreme vođenja postupka.’ – nedvosmisleno stoji u pravilniku Fudbalskog saveza Srbije.

21
24

3 Komentara

  1. Pravilnik o takmičenju je decodan i nema ponavljanja utakmice ista se registruje 3:0 (par forfe) za ekipu Čukarički, odluku donosi Komesar takmičenja i isti podnosi Disciplinski prijave protiv domaće i gostujuće ekipe.

    4
    0
    Odgovori
    • Ako takmičarski organ utvrdi da za prekid igre nije kriv ni jedan od klubova učesnika i da je organizator utakmice preduzeo sve mere predviđene odlukom nadležnog takmičarskog organa o organizaciji i obezbeđenju reda na utakmicama određenog stepena takmičenja, nadležan takmičarski organ može odlučiti da se odigra nova utakmica ili prekinuta registruje postignutim rezultatom.

      0
      0
      Odgovori
  2. Ovo sto rade ovi navijaci je pogresan nacin, jer kaznjavaju klub… Ako zele promene treba da odu kod Vucelica i Vazure, jer u tom grmu lezi zec.

    6
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter