2
Fudbal

FOTO: Youtube/Screenshot

„NAJVIŠE SAM VOLEO DA BIJEM PARTIZAN“: Bivši fudbaler Zvezde se prisetio čuvene utakmice i otkrio do sada nepoznate detalje!

Objavljeno: 11.04.23 u 13:24

„Došlo nam je u hotel 200 “Delija” da nam daju podršku.“

Nekadašnji fudbaler Crvene zvezde Goran Jurić, govorio je za Glas Srpske, gde se prisetio svog perioda u beogradskom klubu, ali i čuvenog meča sa Partizanom, dok je još nosio dres Kroacije. U tom dvomeču, kada je Kroacija gostovala Partizanu 1997. Jurić je otkrio da im je u svlačionicu došlo 200 Delija, kako bi im pružili podršku, a da je on najviše voleo da „bije“ Partizan.

– Puno smo bolje igrali u Beogradu, nego u Zagrebu, iako smo ih dobili sa 5:0. Pred revanš na “JNA” došlo nam je u hotel 200 “Delija” da nam daju podršku. To je bio prvi odlazak naš tamo posle rata i cele frke i nije nam bilo svejedno. Međutim, oni su došli i poručili nam: “Deri!”. Da ti kažem, najviše sam voleo da bijem Partizan. Mislim da sam samo jednu utakmicu u Zvezdinom dresu izgubio od njih – počeo je Jurić.

FOTO: Youtube/Screenshot

Potom je otkrio i kako je došlo do toga da obuče dres Crvene zvezde. Aktuelni predsednik FSS Dragan Džajić igrao je veliku ulogu u svemu tome, ali je i pomogao Juriću da napusti Beograd.

Kad sam ja dobio poziv od Džaje, nisam imao dilemu – peške bih otišao u Beograd. U tri i po godine bio sam najstandardniji igrač Zvezde. Po sezoni sam, u proseku igrao 30 utakmica. Međutim, razboleo sam se, dobio šećer. Bili smo u Poreču na pripremama, Dejo i ja smo bili cimeri i dobio sam poziv iz Viga i rekao sam – “Idem”. Klub je pre toga odlučio da niko ne može da ide, ali ja sam zvao Džaju i rekao sam: “Ti si me doveo, ti mi i pomozi, znaš kakva je situacija.” Ispoštovao me je i odmah sutradan sam otišao za Španiju.

Jurićev cimer u Crvenoj zvezdi bio je Dejan Savićević, sa kojim je proživeo mnoge trenutke za pamćenje.

Dešavalo se da više igrača u svlačionicu dođe s pištoljima, nego bez njih, hahahaha. Dejo je prekrasan momak, ku**evit, realan. Nije uvek u pravu, ali je strašan lik. Ako ga krene na terenu, kuku protivniku, ako ga ne krene problem je i za nas i za navijače, ali uglavnom ga je išlo. Najviše na svetu je volio da popije “koka kolu” i jede onaj kolač srneća leđa. Voleo je dugo da spava ujutru, to se dobro sećam hahahaah – zaključio je Jurić.

BONUS VIDEO:

4
0

2 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter