0
Košarka

FOTO: Screenshot/YouTube

Džej Džej Redik izneo svoj stav o MVP trci: Jedan od najboljih šutera NBA lige smatra da je Janis pravi MVP! (VIDEO)

Objavljeno: 11.04.23 u 08:50

Nekadašnji NBA as govorio je o temi najkorisnijeg igrača lige

Jedan od najboljih „spot up“ šutera u istoriji NBA lige, Džej Džej Redik, rekao je u svom podkastu da će svoj glas dati Janisu Antetokumbu, kada je reč o MVP trci.

Sva trojica zaslužuju MVP nagradu ove sezone. Mislim da su se izdvojili od ostatka lige. Evo šta ja mislim – broj jedan, moj MVP za ovu sezonu je Janis. Broj dva je Embid, tri je Jokić, četiri je Džejson Tejtum i broj pet je Donovan Miičel – rekao je Redik.

Redik je obrazložio svoj stav, rekavši da je Janis najbolji igrač najbolje ekipe u ligi.

Janis je interesantna stvar. Mislim da neće osvojiti, ali mislim da je MVP ove sezone. I što više razmišljam o tome i što više pokušavam da se odgovorim od toga, ne mogu. On je MVP. Najbolji igrač najboljeg tima. Ima najbolji procenat uspešnosti od ovih momaka. I interesantno je jer sam mislio da će za mene biti teško da glasam za njega, a onda je Jokić odigrao 69 utakmica, Embid 68, a Janis 63. Svi su poravnati – rekao je Redik.

A Janis postiže najviše poena po minutu. Ima 30-10-5, preko 50 odsto šuta, samo je Vilt (Čemberlen) to radio, a Janis šutira 55%. To se dogodilo prvi put u istoriji. Ima istorijsku sezonu. Šest od sedam prethodnih puta kada je igrač prosečno beležio 30-10-5, bio je MVP. Mislim da neće biti sedam od osam, ali za mene je MVP – dodao je Džej-Džej.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI:

Iako mnogi smatraju da Embid treba da osvoji ovu nagradu, jer su pomenuta dvojica već osvajali po 2 puta, Redik se uopšte ne slaže sa tim.

Džoel će verovatno osvojiti ovu nagradu. Ne verujem u argument da bi trebalo da osvoji nagradu jer su druga dvojica već bila MVP. Ne možemo tako gledati prethodne sezone i dati mu jer nikad nije osvojio. Ili si zaslužio ili nisi. Realnost je da sva trojica zaslužuju, ali ja mislim da Janis zaslužuje malo više“. Međutim, kada su u pitanju ovakve nagrade, bez obzira da li je u pitanju NBA, neki drugi sport, film ili nešto treće, narativ je uvek bitan faktor.

To za mene nije bitno. Kad sam saznao da imam pravo glasa rekao sam da ću tako na to da gledam. Ovo je glavna odlika sezone. Baksi su najbolji tim u ligi ove sezone, a Janis je dominirao. Odlika je i da su Filadelfija 76ersi imali bolji procenat pobeda kada Džoel nije igrao, nego kada je igrao. Odlika je i da kada je Janis igrao, Baksi su imali skoro 75% pobeda. To je odlika sezone za mene. Briga me. U tome je stvar, ljudi stalno rade ove stvari. Mene je briga što je Janis bio MVP 2020. Ovo je o ovoj sezoni, briga me za narativ prošle sezone i prethodne i 2005. Ove sezone Janis je moj MVP i držim se toga – zaključio je Redik.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter