2
Evroliga

Nebojsa Covic (FOTO: Starsport)

ČOVIĆ PRIČAO O LOGISTICI I DUGOVANJIMA: „Mi dugujemo 1,5 miliona evra, Partizan nije platio porez od 2017“! (VIDEO)

Objavljeno: 11.04.23 u 11:30

Predsednik Zvezde gostovao na „Prvoj“

Predsednik KK Crvena zvezda, Nebojša Čović, gostovao je na „Prvoj“ televiziji gde je govorio o raznim aktuelnim temama.

On se dotakao logistike, rekavši da je trenutno nemaju i podsetio je na utakmicu sa Barselonom u Beogradu, kada je Zvezda poražena direktnom sudijskom greškom na kraju utakmice pošto je Nikola Mirotić gazio aut liniju, nakon čega je pogodio trojku za produžetak.

Dolaskom Duška Ivanovića dobili smo novi kvalitet. Postigli niz uspeha i pobeda. Moja izjava gde sam rekao da se nismo „palili“ na Top 8 je, onako, stavljena u botovsku kombinatoriku koja nas kao klub prati od 2019. Napravili smo takav pristup, malo je falilo da uđemo u Top 8. Zvezda ove godine ima jedno novo iskustvo, načeli smo ga prošle godine. Nemamo logistiku. Mi u budžetskim stavkama nemamo logistiku koja je prošle godine koštala 400.000, a ove je 700 do milion i dvesta. Sećate se utakmice sa Barselonom u Beogradu? Tu zaključite šta znači logistika i kako smo izgubili tu utakmicu. Nemamo logistiku, da li ćemo je imati, videćemo. I da li je to sport. To zavisi i od finansija i od voća i povrća i koverata i ostalih stvari.

VESTI O ZVEZDI:

Izneo je cifre dugovanja dva večita rivala.

Naš dug prema državi u ovom trenutku, na današnji dan je isključivo za PDV, ovo je državni dukoment, to nije nikakva tajna, dostupno svakome ko hoće da se pozabavi, mi smo negde na 200 miliona dinara. Osnovni je 167 miliona i kamate 33 miliona. Ovde treba da se napravi dodatni obračun, da se od osnovnog duga odbije deset miliona što je plaćeno kroz UPPR i s obzirom da se kamata vodi od 2012. da se od ovih 33 odbije. Ako svodite na evre to je oko milion i po evra. Naš dug je samo na PDV. Delimično potiče iz 2021. godine. Kada plaćamo plate i naknade za igrače i sve mi sve poreze i doprinose prema državi izvršavamo. Što se tiče Partizana, njihov dug na dašanji dan je 871.745.590,45. Ako primenite pravi kurs, matematika nije teška, samo je deljenje. Izađe oko 7,5 miliona. Poslednji put su oni porez platili 8. juna 2017. Mi samo tražimo iste uslove. Da država za nas ima razumevanja narednih šest godina. Da za nas Arena na Novom Beogradu ima iste cene kao za Partizan jer ćemo sledeće sezone preći i sa mlađim i seniorskim timom u Arenu. Koliko znam ni Arena ni Pionir nisu vlasništvo ni Zvezde ni Partizana pa moramo imati iste uslove. Ako vas košta Arena sa svim utakmicama, mi kao klubovi treba da budemo transparentni, za tri sezone 73 miliona dinara. Sve utakmice, sve treninge seniorskog tima, mlađe kategorije, male sale i ostale stvari i vi platite samo tridesetak miliona. O čemu se radi? Idite pitajte Pionira da li Crvena zvezda duguje za svoje treninge, utakmice, priredbe, predstave.

 

2
5

2 Komentara

  1. Svi znaju da zvezda ništa ne placa, otpisuju im se dugovi pride svake godine troše naroda ovog para na dovodjenje gomilu igrača, i opet puceroza

    5
    3
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter