0
Domaći fudbal

during the Mozzart Super Liga match between Crvena Zvezda and Radnicki 1923 at stadium Rajko Mitic (Marakana) on April 10, 2023 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

ZVEZDA POBEDOM OKONČALA REGULARNI DEO SEZONE: Vigo i Mitrović pogodili za nastavak nepobedivog niza! (VIDEO)

Objavljeno: 10.04.23 u 19:58

Nije Zvezda briljirala ali je uspešno preskočila još jednu prepreku na putu do titule

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Radnički iz Kragujevca 2:0 u 30. kolu MozzartBet superlige Srbije. Ovaj meč se igrao na stadionu „Rajko Mitić“ pred praznim tribinama, zbog transparenta Ratku Mladiću, koji su „Delije“ istakle na meču protiv Novog Pazara.

Aktuelni šampion je ušao agresivno u ovaj meč i nametnuo svoj ritam od prvog sudijskog zvižduka. To im je donelo rezultat već u 6. minutu.

Kangva je iskosa izveo slobodan udarac, pogodio stativu, lopta se odbila negde na 18 metara a Aleks Vigo je sjajno plasirao loptu u gornji levi ugao i doveo svoj tim u prednost.

 

 

Nastavila je Zvezda u istom ritmu. Imao je Katai u 17. minutu dobru šansu nakon kombinacije Ivanića i Rakonjaca ali je šutirao pored gola Mladenovića.

U kratkom periodu videli smo dva žuta kartona, oba u redovima domaćih. Prvo je kažnjen Srđan Mijailović nakon oštrijeg starta u 22. minutu da bi 6 minuta kasnije bio sankcionisan i Aleksandar Dragović.

Ne preterano zanimljiv fudbal na „Marakani„. „Crveno-beli“ imaju veći posed lopte ali ne uspevaju da pronađu put do novog gola. Sa druge strane, Radnički je probao preko Vlajkovića koji je šutirao sa 30 metara ali bez uspeha.

Na startu drugog poluvremena, Milojević pravi prvu izmenu, U igru je ušao Slavoljub Srnić, koji je zamenio Mijailovića.

Ništa konkretno nismo videli u prvih 20 minuta nastavka. Zvezda čuva loptu na sredini terena, bez neke očigledne želje da napadne gol gostujuće ekipe. U 65. minutu šansu dobijaju mladi Nikola Mituljikić i Stefan Mitrović.

Nije Mitroviću dugo trebalo da zablista. Kao i mnogo puta ove sezone, brzonogo krilo Zvezde je prošao po desnoj strani, ušao u sredinu i snažnim udarcem savladao nemoćnog Mladenovića.

 

 

Crvena zvezda je ovom pobedom pobegla TSC-u na čak 23 boda prednosti ali i meč više. Kragujevčani su ostali 8. i sa te pozicije dočekuju plej-of.

 

 

VESTI O ZVEZDI:

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter