0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

OBRADOVIĆ: ‘Ovakva igra neće biti dovoljna za pobede u Zadru i Podgorici!’ (FOTO)

Objavljeno: 10.04.23 u 23:20

Važan trijumf za crno-bele!

Košarkaši Partizana savladali su Igokeu u 25. kolu Admiral bet ABA lige. Izabranici Željka Obradovića slavili su sa sigurnih 89:74 i tako zabeležili 14. uzastopnu pobedu u regionalnom takmičenju.

Crno-beli su načinili krupan korak ka početnom cilju, a to je osvajanje liderske pozicije u regularnom delu lige i prednost domaćeg terena u plej-ofu.

Po završetku meča novinarima se na konferenciji obratio šef stručnog štaba Partizana, Željko Obradović.

-Igra na mahove neće biti dovoljna u Zadru i Podgorici. Moramo da igrmao koncentrisano 40 minuta. Pokušavam da rasporedim minutažu i treba i to gledati. Na početku treće četvrtine smo primili osam poena i to sve na polaganje i onda sam napravio izmene i onda je ta petorka do kraja primila samo pet poena. Tu sve počinje i završava se. To će biti kriterijum, ko igra odbranu kao što je bilo i do sad u svim ozbiljnim utakmicama. Probam da dajem šansu svima, svi se trude, svi treniraju, samo treba postaviti pitanje zbog čega trenirate ako dođete na utakmicu i izgledate kako izgledate. Ako ne poštujete sebe, protivnika, svaku loptu. Ako imate pre bonusa da napravite faul i to je veliko oružje pametnog igrača, a mi primimo osam lakih poena na polaganju – kazao je Obradović i  dotakao se Balše Koprivice koji se posle dužeg vremena našao na terenu:

„Balša je van ritma totalno i apsolutno. Ovo je bila neka nagrada za njega da se vrati i da oseti malo. Sa njim ću morati da imam poseban razgovor jer on mora da shvati da posle tolike pauze treba da shvati način na koji može da pomogne timu. Želja velika postoji kod njega.

Željko se osvrnuo na strategiju raspodele slobodnih dana igračima.

-Pokušavam da u odnosu na kalendar i putovnaja da igrače osvežim. Posle tog puta kada smo se vratili ujutru posle Monaka, bilo je logično da su imali slobodan dan. To znači da smo pripremili ovaj meč jednim treningom. U sredu i četvrtak će biti mnogo ozbiljni treninzi jer hoćemo da odigramo protiv Panatinaikosa na najozbiljniji način. Ono što ja znam je da ne možemo da budemo osmi, ali to ne zavisi više i od nas. Probaćemo da dobijemo tu utakmicu pa gde god da završimo. Pred nama je period kada moramo da radimo na najbolji mogući način.

BONUS VIDEO:

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter