0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

JOVANOVIĆ: ‘Niko ne želi Partizan za protivnika u TOP 8!’ (FOTO)

Objavljeno: 10.04.23 u 23:50

Trener Igokee biranim rečima govorio o crno-belima!

Košarkaši Partizana savladali su Igokeu u 25. kolu Admiral bet ABA lige. Izabranici Željka Obradovića slavili su sa sigurnih 89:74 i tako zabeležili 14. uzastopnu pobedu u regionalnom takmičenju.

Crno-beli su načinili krupan korak ka početnom cilju, a to je osvajanje liderske pozicije u regularnom delu lige i prednost domaćeg terena u plej-ofu.

Na konferenciji za medije prisutnim novinarima obratio se trener ekiše iz Laktaša, Vladimir Jovanović.

– Čestitam ekipi Partizana na zasluženoj pobedi. Kako sam rekao u najavi, za nas jako teška nedelja u smislu da nemamo igrače za pet na pet na treningu, improvizovali smo i spremali smo se na taj način, tako da moram da budem zadovoljan kako smo odigrali. Na kraju evidentan pad u energiji i koncentraciji, što ekipa kao Partizan ume da kazni. Raduje me ovih 25 minuta, kao i skokovi, ima prostora za napredak. Mislim da ćemo biti sve bolji i bolji  Ne, nisu iznenadili zaista. Oni nisu igrali toliko brzo, koliko smo mi u uvodnim momentima bili u grču, nismo bili agresivni, a na svaki bekdor su imali otvoreni šut. Kada smo uspostavili tu ravnotežu, bilo je bolje, ali dali su sedam trojki u prvoj četvrtini. Ne mislim da Partizan igra sporo, već pametno, napada slabe tačke dobro i od protivnika do protivnika igra kako se pripremi.

Jovanović smatra da je njegov tim izgubio energiju u ključnim momentima.

– To je glavna stvar. Kada se izgubi energija, ne može da se trči gore-dole i da se brani pik-en-rol i jedan na jedan i klouz-aut, sve je mnogo teže. Dođu lagani koševi, vidi se to po broju nenapravljenih faulova. To su neke stvari koje mogu da opravdam situacijom pre utakmice. Koliko sam mogao, ja sam podelio minute. Ali zaista teško.

Mladi stručnjak je zadovoljan rezultatima Igokee u prethodnih mesec dana.

– Pa ako znamo da smo pre tri nedelje strepeli da li će biti opstanak, a posle čega smo pobedili četiri utakmice i ispunili cilj koji nije bio to na početku sezone. To se promenilo tokom nje. Imamo još dve utakmice, ići ćemo da pobedimo, mi ćemo doći sa tim stavom, pa za koliko bude dovoljno. Imamo i domaće prvenstvo, ima još da se igra.

Bivši trener Crvene zvezde pohvalio je publiku u ‘Štark Areni’ i rekao da prati mečeve crno-belih na evropskoj sceni.

– Prvo, ambijent je pravi košarkaški. Sigurno je prijalo mojim igračima. Očekivali smo više, mislili smo da će biti i 20.000 navijača, ali bilo je za uživanje. Možda je na početku bilo grča, ali to je više bilo vezano za neki respekt koji je normalan za mlađu ekipu koja nije favorit. Sigurno da pratim, igraju fenomenalno, čestitao sam im, napravili su sjajan uspeh. Znaćemo sa kojeg mesta će krenuti plej-of, ali ko god je sa druge strane ih neće želeti i može protiv svih protivnika da igra Partizan – dodao je Jovanović.

Vladimir je istakao da ga raduje povratak Balše Koprivice na teren posle duge pauze.

– Drago mi je što se Balša vratio posle zdravstvenih problema. Super je momak i želim mu da se vrati tamo gde je bio – zaključio je trener Igokee.

BONUS VIDEO:

 

 

5
1

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter