0
Tenis

FOTO: Twitter/ Wimbledon

ĐOKOVIĆ O NEIGRANJU U AMREICI: ‘Imao sam malo više vremena da se uigravam!’

Objavljeno: 10.04.23 u 11:40

Pričao o svemu.

Najbolji teniser sveta Novak Đoković sprema se za turnir u Monte Karlu. On je za Sport klub govorio i prošlogodišnjem Vimbldonu I rekao da od tog turnira prošle godine je pronašao sebe na terenu.

-Od Vimbldona prošle godine sam pronašao i sebe na terenu i tu igru i neki kontinuitet. Vimbldonska titula prošle godine je možda i jedna od najvažnijih u mojoj karijeri. S obzirom na situacije, okolnosti koje sam doživeo pre toga početkom godine. Nakon toga nisam putovao u Ameriku, ali sam krenuo sa izvanrednim partijama u Tel Avivu, Kazahstanu, Parizu, Torinu i početak godine izuzetno dobar u Australiji, ta istorijska titula. Odskočna daska je Australija koja je uvek bila za mene najbolji mogući početak godine. – započeo je.

Dodao je da je  ko zna zašto dobro što nije otišao u Ameriku.

-Nisam otišao opet u Ameriku, ali ko zna zašto je to dobro. Imao sam malo više vremena da se uigravam, treniram na ovoj podlozi koja je veoma zahtevna. Nisam imao u poslednjih nekoliko godina dobre početke sezone na šljaci. I ovo je obično prvi turnir koji se igra, odmah „hiljadarka“ dosta snažan turnir. Čovek od početka mora biti skoncentrisan da izađe na teren sa ogromnim intenzitetom što nije uvek lako jer se igra na potpuno drugačijoj podlozi u odnosu na prethodnih sedam, osam, devet meseci. Nadam se boljem početku nego prethodne tri. – nastavio je.

Dotakao i povrede i uverio sve da je ruka dobro.

„Sve je ok sa rukom. Uvek postoje neke minorne stvari tokom dana se dešavaju. To je na nivou profesionalnog sporta nešto što je potpuno očekivano. – rekao je najbolji teniser sveta.

Pričao  je kako je lepati imati priliku da se vežbaju različiti jezici.

-Lepo je imati priliku da vežbaš različite jezike. Jezici su me uvek privlačili. Mislim da je jako bitno da čovek pokuša bar da nauči neke fraze jezika zemlje u kojoj se nalaziš jer na taj način se približavaš, da se tako izrazim, ljubima i kulturi i onda sam njihov odnos prema tebi, pogotovo ako je u pitanju profesionalni sport u moj slučaju, odnos je bolji, veća podrška i naravno bolja energija. – zaključio je Novak Đoković.

BONUS VIDEO:

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter