0
Domaći fudbal

Fudbal Jelen super league season 2013-2014 Spartak v Crvena Zvezda Sudija referee Ninoslav Spasic Subotica, 04.06.2014. foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto©

BIVŠI FIFA SUDIJA BRUJI O NAVODNO NAMEŠTENOJ UTAKMICI: Obratio se i UEFA-i, a evo šta su oni imali da kažu! (VIDEO)

Objavljeno: 10.04.23 u 15:45

Videćemo da li će nadležni reagovati.

Nekadašnji sudija Ninoslav Spasić ‘uzburkao’ je javnost, zbog tvrdnje da je duel Srpske lige Istok (3. rang), odnosno meč između Meševa i Timoka 1919 bio namešten. Gosti su slavili sa 1:2, a Spasić je kako i sam navodi, sve već ranije najavio:

‘Poštovani, upozoravao sam nedelju uoči utakmice šta će se desiti. Ovo je skandal ozbiljan kriminal, igrali su sedmi, protiv ekipe iz donjeg dela tabele. Kladionice su regovale, ali sa zakašnjenjem. Kao nekadašnji sudija FIFA, uvek se borim za regularnost. Posle skandaloznih golova i završetka utakmice prema očekivanjima, morao sam da se javim i prijavim neregularnosti… Ovo je za zatvor.’ – stoji u pismu koje je Spasić poslao UEFA-i, a prenosi Sport Klub. Iz Evropske kuće fudbala stigao je i odgovor:

‘Hvala Vam gospodine Spasiću na javljanju. Za Vašu informaciju, dostavljeni materijal prosleđen je odeljenju za borbu protiv nameštanja UEFA i očekujte dalje informacije oko dotičnog predmeta.’

Nakon celokupnog događaja, Spasić je rekao:

‘Upozoravao sam sedam dana ranije šta će da se desi. Niko nije ni reagovao, niti osetio potrebu da se oglasi uoči utakmice, čak ni posle. Pogledajte samo skandalozne golove, ljudi su se smejali kakvoj lakrdiji su prisustvovali. Pitam se samo dokle će ova bruka, u režiji rukovodstva istočnog regiona i FSS, da traje. Javna je tajna da se utakmice nameštaju i niko ne reaguje. Ko će uopšte da gleda utakmice, šta sledi u nastavku sezone. I nije toliko bitan aktuelan trenutak, koliko trajna šteta naneta fudbalu. Sa ovim ljudima, odgovorno tvrdim, srpski fudbal ne može dalje.’ – rekao je nekadašnji sudija za Sport Klub.

15
3

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter