0
Fudbal

Branislav Nedimovic Fudbalski Savez Srbije, FSS, Trening reprezenacija, Stara Pazova Beograd Srbija 20.3.2023. Photo: © 2023 Pedja Milosavljevic / STARSPORT

NEDIMOVIĆ GOVORIO O DŽAJIĆU, PIKSIJU I FSS: „Razgovarali smo sa Čeferinom da budemo domaćini EP!“

Objavljeno: 09.04.23 u 11:50

Vreme je da se Srbija raduje, da posle 24 godine učestvujemo na EP.“

Potpredsednik FSS Branislav Nedimović, gostovao je u jutarnjem programu TV Prva, gde je pričao o mnogim temama. Što se tiče finansijske situacije u Savezu, Nedimović ističe da je dobra uz napomenu da se država sprema za izgradnju nacionalnog stadiona od 55.000 mesta.

– Sa aspekta finansija, dobra je situacija. Sada ćemo da odredimo stateške stvari, a to su infrastruktura i plasman na EP. Država se sprema za izgradnju nacionalnog stadiona, treba da se otvore tri nova stadiona u Loznici, Leskovcu i Zaječaru. To će da promeniti fudbalsku sliku. Fudbal je polatforma oko koje se razvija privreda. U roku od dve do tri godine nacionalni stadion će biti završen, biće to „lepotica“ od 55.000 mesta. Mi već imamo ima četiri moderna stadiona, računajući i onaj u Bačkoj Topoli – počeo je Nedimović.

Potom je otkrio da je delegacija FSS u Lisabonu razgovarala sa Aleksanderom Čeferinom predsednikom UEFA, povodom potencijalne organizacije EP za mlađe kategorije.

– Kad smo bili u Lisabonu, razgovorali smo sa Čeferinom da neko od sledećih EP za mlađe kategorije bude u Srbiji. Smatram da imamo kapacitet da ogranizujemo ne samo EP, nego i kongrese kao ovaj u Lisabonu.

Potpredsednik FSS ističe da je vreme da se Srbija nakon 24 godina kvalifikuje na EP i da nikada nismo imali ovako dobar start. Na samom kraju, Nedimović je prokomentarisao i odnos sa selektorom Draganom Stojkovićem Piksijem.

Fudbal je jedna od stvari koja je najvažnija u Srbiji. Vreme je da se Srbija raduje, da posle 24 godine učestvujemo na EP. Nikada nismo imali ovakva start, a posao FSS je da obezbedi uslove reprezentaciji. Kao navijač sam prezadovoljan, bilo je zadovoljstvo biti u Podgoricu i gledati pobedu protiv Crne Gore. Struka se bavi time, imate selektora, Džajića… Zadovoljni smo kako rade, puna podrška selektoru. Čovek se plasirano na SP, to što smo mi očekivali da igramo finale sa SP, to smo mi. Svi mi radimo kao tim, čujem se sa Piksijem. U dobrim smo odnosima – zaključio je Nedimović.

BONUS VIDEO:

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter