0
Fudbal

FOTO: Twitter/ Liverpool FC

LIVERPUL ŠOKIRAO ’TOPDŽIJE’: Izabranici Mikela Artete se kockaju sa titulom!

Objavljeno: 09.04.23 u 20:05

Spektakl na ’Enfildu’

U okviru 30. kola engleske Premijer lige fudbaleri Liverpula dočekali su Arsenal na svom stadionu i u jednom zanimljivom meču uspeli su da izvuku remi 2:2 i zakomplikuju trku za titulu.

Lider engleskog prvenstva je imao vođstvo od 2:0 u prvom poluvremenu na „Enfildu„, ali to nije bilo dovoljno da se ostvari trijumf, nakon čega su „tobdžije“ stavile titulu na kocku jer je najzadovoljniji ovim ishodom Mančester siti i Pep Gvardiola.

Tim Mikela Artete je startovao sjajno na i poveo već u osmom minutu kada je Gabrijel Martineli doneo 1:0. Nakon 20 minuta, Martineli je bio asistent za sunarodnika Gabrijela Žesusa koji je sjajno skočio i duplirao prednost gostiju iz Londona.

Liverpul je bio u nokdaunu, ali je tračak nade i buđene doneo Mohamed Salah pogotkom u 42. minutu. Egipćanin je mogao da donese 2:2 već u 52. minutu, ali je promašio jedanaesterac. Utakmica je bila puna tempa, a kako je meč odmicao, tako su i gardovi padali. Iako se Arsenal sve više branio, umeo je da zapreti, ali u 87. minutu pukla je njegova poslednja linija.

Trent AleksanderArnold je sjajnim driblingom prošao „kroz“ Aleksandra Zinčenka i centrirao za Roberta Firmina koji je glavom doneo 2:2. U poslednjih 10-ak minuta gledali smo pregršt šansi, pretežno pred golom Remsdejla, koji je u petom minutu nadoknade fantastično zaustavio šut Salaha kojim je sačuvao bod Arsenalu.

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter