0
ATP

FOTO: STARSPORT

KECMANOVIĆ OSTAO BEZ TROFEJA, RUD JE KRUPAN ZALOGAJ: Norvežanin slavio u velikom finalu! (VIDEO)

Objavljeno: 09.04.23 u 18:50

Srbin nije uspeo da se domogne drugog trofeja u karijeri!

Norveški teniser, Kasper Rud, novi je šampiona ATP turnira u Eštorilu. ‘Peti reket sveta’ nadigrao je u velikom finalu srpskog asa, Miomira Kecmanovića, sa 2:0 (6:2, 7:6).  Godinu dana stariji, od dvojice vrhunskih promotera belog sporta, do trijumfa je stigao nakon jednog sata i 49 minuta lavovske borbe.

Kecmanović je propustio prvu priliku nakon turnira u Kicbilu 2020. godine, da vitrine ukrasi još jednim peharom iz seniorske konkurencije. Uprkos porazu, Miomir je osvojio 130 bodova zbog odlične sedmice u Portugalu, pa će od ponedeljka postati 34. igrač na svetu.

Norvežanin je daleko bolje otvorio susret. Kecmanović, primetno nervozan, nije uspeo da parira iskusnijem protivniku. U dva navrata Kasper je oduzeo servis Srbinu i rutinski, u prepoznatljivom maniru, osvojio prvi set.

Znatno jači otpor pružio je Miomir u drugom delu igre, ali ni to nije bilo dovoljno makar za osvajanje jednog seta. Neretko se vodila borba u dugim servis gemovima sredinom drugog seta, Miša je parirao koliko je mogao, ali na kraju je poklekao u taj-brejku.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter