0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

JOVANOVIĆ: ‘Čestitam Partizanu na TOP 8! Ovo je najteža utakmica za nas!’

Objavljeno: 09.04.23 u 19:20

Težak izazov za ekipu iz Laktaša!

Košarkaši Partizana u ponedeljak, u terminu od 20 časova, dočekuju ekipu Igokee. Utakmica 25. kola Admiral bet ABA lige igra se u ‘Štark Areni’, a crno-beli su odlučili da deci mlađoj od 12 godine poklone besplatan ulaz.

Uoči važnog duela za oba sastava, očekivanja je izneo šef stručnog štaba gostujućeg tima, Vladimir Jovanović. Nameće se mišljenje da će mladi trener imati dodatni motiv za pobedu, s obzirom da je sezonu počeo na klupi Crvene zvezde.

-Prvo bih čestitao Partizanu na fenomenalnom uspehu i plasmanu među osam najboljih u Evroligi, jer mislim da je to fenomenalan uspeh za njih, ali i za ABA ligu i srpsku košarku generalno. Ovo je najteža utakmica za nas iz prostog razloga što igramo protiv najtežeg mogućeg protivnika u ovom trenutku. Ekipa Partizana igra odličnu košarku, jako moćna u napadu, možda su najbolji u Evropi sa ‘drive and kick’ košarkom, imaju veliki broj otvorenih šuteva, stoga i ne čudi procenat ubačenih trojki od preko 47 odsto – istakao je Jovanović i nastavio:

-Druga stvar koja nama čini ovu utakmicu čini teškom je kadrovska situacija, gde praktično ne znamo da li ćemo sa 10 igrača istrčati na teren i gde cele nedelje nismo imali kvalitetan trening i nismo igrali pet na pet, ali to je situacija s kojom smo se već sretali gde iz svega toga moramo da pronađemo rešenje, da malo improvizujemo. Moramo na gostujućem terenu i pored snage protivnika, da pokažemo svoj talenat i kvalitet, nadam se da ćemo odigrati jednu dobru utakmicu –  zaključio je trener Igokee.

Prvi ovosezonski međusobni susret dva tima odigran je u Laktašima, a Partizan je slavio sa ubedljviih 85:96.

BONUS VIDEO:

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter