0
ATP

FOTO: Screenshot/YouTube

EMOTIVNA ISPOVEST JEDNOG OD NAJVEĆIH ŠOUMENA U SVETU TENISA: „Morao sam da prestanem da pijem iako nisam bio alkoholičar“!

Objavljeno: 09.04.23 u 14:20

Francuski teniser važio je za jednog od najvećih talenata 2010-ih

Kontroverzni teniser, Benoa Per, pričao je o velikim problemima koje je imao van tenisa a ponajviše o alkoholu.

Per je poznat kao veliki šoumen u svetu tenisa. Često izvodi udarce koji nisu karakteristični i čija je tehnika jako teška za dostići. Ipak taj talenat nikad nije uspeo da pretvori u vrhunske rezultate zbog svog slabom mentalnog sklopa. Lomio je rekete, odustajao tokom mečeva, svađao se sa sudijama, protivnicima i publikom.

Francuz je rekao da je sve to bilo produkt problema sa alkoholom, koji je imao van terena.

Rekao sam sebi da moram da prestanem da pijem. Uradio sam detoksikacij. Nisam bio alkoholičar, ali sam mnogo pio. Nisam postavljao sebi granice. Ali ova odluka se već sada isplati, uspeo dam i da smršam nekoliko kilograma – rekao je Per.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI:

Izgubio je motivaciju za takmičenjem. Onda je razgovorao sa najbližima i odlučio da pokuša sve ispočetka.

Sve je kliknulo u28. februara ove godine. Nisam mogao da nađem motivaciju. Pitao sam se: Šta radim igrajući čelendžer turnire? Mnogo sam meditirao i imao veoma dug telefonski razgovor sa majkom. Otišao sam u Puerto Valjartu sa potpuno drugačijim načinom razmišljanja. Nikolas Mau to može da potvrdi.

Benoa je trenutno 164. teniser sveta. U karijeri je osvojio 3 titule a najveći uspeh na Grend slemovima mu je četvrto kolo Rolan Garosa 2019. godine, kada je nakon 5 setova poražen od Kea Nišikorija.

1
1

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter