0
Fudbal

Zoran Gajic ministar sporta Finale Kupa Srbije, Odbojka, Ub, Srbija 26.2.2023. foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

OGLASIO SE MINISTAR SPORTA POVODOM SITUACIJE NA KOSOVU: „Nedozvoljavanje igranja utakmica je nezabeležena dikriminacija!“

Objavljeno: 08.04.23 u 17:30

Njihovo objašnjenje nema veze sa sportom.

U toku današnjeg dana, stigla je vest da je FS tzv. države Kosovo odlučio da zabrani svim fudbalskim klubovima iz Srbije da se takmiče. Naime, saopšteno je da klubovi koji nisu licencirani po „njihovim standardima“, neće moći da imaju bilo kakve aktivnosti u budućnosti.

Povodom svega, oglasio se i ministar sporta Zoran Gajić, koji je istakao da je ovo još jedan sramotan pritisak i da smo svedoci nezabeležene diskriminacije prema sportistima.

Radi se o još jednom sramotnom pritisku na srpski narod koji živi na Kosovu i Metohiji. Nedozvoljavanje igranja utakmica i liga, čak i u dečijim takmičenjima je nezabeležena diskriminacija prema sportistima koji samo žele da se bave sportom.

Gajić je takođe u razgovoru za Tanjug, dodao da ovo nema nikakve veze sa sportom i da je obaveštenje tamošnje policije vid političkog pritiska.

– Obavešetnje iz tamošnje policije u kome zabranjuju organizaciju utakmica koje nisu pod patronotom sportskih saveza takozvane države Kosovo je vid političkog pritiska i nema nikakve veze sa sportom. Na Ministarstvu sporta je da nastavi da pomaže sport na jugu Srbije i da se borimo za naš narod na Kosovu i Metohiji u borbi koju predvodi predsednik Aleksandar Vučić koji ima podršku svih nas – zaključio je ministar Gajić.

BONUS VIDEO:

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter