0
Fudbal

Branislav Nedimovic Fudbalski Savez Srbije, FSS, Trening reprezenacija, Stara Pazova Beograd Srbija 20.3.2023. Photo: © 2023 Pedja Milosavljevic / STARSPORT

NEDIMOVIĆ NAJAVIO ODLUČAN ODGOVOR FSS: „Ovo na Kosovu je najveća diskriminacija od Drugog svetskog rata!“

Objavljeno: 08.04.23 u 18:53

Srbija će reagovati.

Nakon što je FS tzv. Kosova zabranio srpskim ekipama da održavaju utakmice koje nisu pod njihovim vođstvom, oglasio se i potpredsednik FSS Branislav Nedimović. On je u razgovoru za Tanjug objasnio da smo svedoci najveće diskriminacije od Drugog svetskog rata i da će Srbija odgovoriti čvrsto i odlučno.

– Ovo što se dešava na prostoru Kosova i Metohije, da se odvajaju deca srpske nacionalnosti, da im ne daju da se takmiče i da treniraju je najveći oblik diskriminacije od Drugog svetskog rata – istakao je potpredsednik FSS i dodao:

– Nikada u životu nisam video ništa slično. Fudbalski savez Srbije kao krovna organizacija radi zajedno sa našim Savezom na KIM i gospodinom Uljarevićem, koji je na čelu Saveza u Severnoj Mitrovici i zajedno sa državom preduzećemo narednih dana neophodne korake. Naš odgovor biće čvrst i odlučan. Ovo je izašlo iz okvira fudbala i sporta, svi sportovi su ugroženi, svi ljudi su ugroženi i odgovor države biće jasan.

Potom je otkrio da će se Srbija obratiti i UEFA i FIFA, uz mišljenje da će tamošnji zvaničnici ozbiljno reagovati.

– Znate da je bilo koji oblik diskriminacije jedan od najvažnijih postulata obe organizacije, na čemu su i zasnovane i mislim da će ovde biti ozbiljnih kazni i reakcija jer ovako ne može da ostane.

BONUS VIDEO:

2
1

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter